9 τρόποι με τους οποίους ο ατμός μπορεί να βοηθήσει στο πλύσιμο των ρούχων σας

9 τρόποι με τους οποίους ο ατμός μπορεί να βοηθήσει στο πλύσιμο των ρούχων σας

Πολλά πλυντήρια ρούχων σήμερα έχουν λειτουργίες ατμού. Τι κάνει όμως πραγματικά ο ατμός στα ρούχα σας; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης αυτής της δυνατότητας, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο χαρακτηριστικό που πρέπει να εξετάσετε όταν επιλέγετε ένα πλυντήριο ρούχων. Εδώ είναι εννέα από τα αγαπημένα μας πλεονεκτήματα της λειτουργίας ατμού του πλυντηρίου.

1. Ανανεώστε τα ρούχα σας χωρίς να τα πλύνετε

Πολλά από τα πλυντήρια που χρησιμοποιούν ατμό το προσφέρουν σε διάφορους βαθμούς. Μπορείτε πιθανώς να προσθέσετε ατμό σε όλα τα κανονικά προγράμματα πλύσης για να επωφεληθείτε από τα διάφορα πλεονεκτήματα που προσφέρονται. Ωστόσο, πολλά πλυντήρια ρούχων με ατμό έχουν επίσης ξεχωριστά προγράμματα που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε ατμό μόνο εάν το επιθυμείτε. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα ατμού είναι να φρεσκάρετε ρούχα που μπορεί ή δεν χρειάζονται να πλυθούν αμέσως.

2. Ο ατμός είναι μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα κανονικά προγράμματα πλύσης

Αν και τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων είναι βελτιστοποιημένα για να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και ενέργεια, απλά δεν μπορούν να νικήσουν το πρόγραμμα ατμού. Ένα μεγάλο μέρος του αποτυπώματος CO2 των ρούχων σας προέρχεται από το πλύσιμο ξανά και ξανά. Εάν μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των φορών που χρησιμοποιείτε το πλυντήριό σας, αξίζει πάντα τον κόπο. Είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και χρημάτων.

3. Το πρόγραμμα ατμού είναι γρήγορο

Το πρόγραμμα ατμού δεν είναι μόνο βολικό, είναι και πολύ γρήγορο. Η μέση διάρκεια του προγράμματος είναι συνήθως κάπου μεταξύ 15 και 25 λεπτών, οπότε αν παρατηρήσετε ότι το αγαπημένο σας πουκάμισο μπορεί κάλλιστα να χρειάζεται μια ανανέωση πριν βγείτε έξω από την πόρτα, το πρόγραμμα ατμού σας δίνει άφθονο χρόνο για αυτό!

4. Με τον ατμό, τα ρούχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως

Ένα άλλο καλό με τη χρήση του προγράμματος ατμού είναι ότι τα ρούχα σας είναι έτοιμα για χρήση σχεδόν αμέσως. Δεν χρειάζεται να κρέμονται τα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα στη σχάρα στεγνώματος ή να χρησιμοποιείτε έναν ολόκληρο κύκλο στο στεγνωτήριο. Όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα ατμού, μπορείτε να ανανεώσετε γρήγορα τα ρούχα σας και να τα φορέσετε ξανά σχεδόν αμέσως.

5. Με ατμό δεν χρειάζεται σιδέρωμα

Το σιδέρωμα των πουκάμισων απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, αλλά πρέπει να γίνει. Ένα ζαρωμένο πουκάμισο απλά δεν είναι αποδεκτό σε πολλά κοινωνικά πλαίσια. Αλλά εάν το πλυντήριό σας είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες ατμού, μπορεί να μπορέσετε να απαλλαγείτε από το σίδερο σας για πάντα – ή τουλάχιστον να πρέπει να το χρησιμοποιείτε πολύ λιγότερο συχνά. Μπορείτε είτε απλώς να ατμίσετε τα τσαλακωμένα πράγματα ξεχωριστά σε ένα γρήγορο πρόγραμμα ατμού είτε απλά να προσθέσετε ατμό στο κανονικό σας πρόγραμμα πλύσης, το οποίο μπορεί επίσης να μειώσει την ανάγκη για σιδέρωμα.

6. Τα ρούχα διαρκούν περισσότερο

Ο ατμός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαφρύνετε το φορτίο στις ίνες των ρούχων. Αν και τα σύγχρονα πλυντήρια αντιμετωπίζουν απαλά ακόμη και τα πιο ευαίσθητα ρούχα, το συχνό πλύσιμο εξακολουθεί να φοράει τα ρούχα – ορισμένα υφάσματα απλώς δεν αντέχουν πολύ καλά στο νερό. Το άτμισμα των ρούχων σας επιτρέπει να καθαρίζετε ή να ανανεώνετε τα ρούχα απαλά μετά από μερικές χρήσεις και μειώνει την ανάγκη εκτέλεσης ενός ολόκληρου προγράμματος πλυσίματος.

7. Αποφύγετε να παραδίδετε ρούχα για καθάρισμα

Εάν έχετε ευαίσθητα ρούχα που δεν μπορούν να πλυθούν, μπορεί να σας απαλλάξει από ένα ταξίδι στο στεγνοκαθαριστήριο και να τα εκτελέσετε σε ένα απαλό πρόγραμμα με ατμό. Αυτό μπορεί να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων, ειδικά εάν έχετε πολλά ρούχα που δεν πλένονται, αλλά τα χρησιμοποιείτε ακόμα από καιρό σε καιρό. Έτσι, δεν μπορούν να πλυθούν όλα τα είδη στον ατμό, οπότε φροντίστε να ελέγξετε εκ των προτέρων εάν το πρόγραμμα ατμού είναι η κατάλληλη μέθοδος για να φρεσκάρετε τα ρούχα σας.

8. Η προσθήκη ατμού μαλακώνει τις ίνες

Η προσθήκη ατμού στο κανονικό σας πρόγραμμα πλύσης μπορεί να κάνει θαύματα για τις ίνες των ρούχων σας. Ο απαλός ατμός τα βοηθά να ανοίξουν και κάνει τα ρούχα σας ακαταμάχητα απαλά. Μπορεί να μην χρειαστεί καν να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό για να έχετε ένα λείο και μεταξένιο λείο αποτέλεσμα.

9. Ο ατμός μπορεί να σκοτώσει βακτήρια χωρίς χημικά

Ορισμένα πλυντήρια ρούχων με ατμό προσφέρουν ειδικά προγράμματα υγιεινής που χρησιμοποιούν ζεστό ατμό. Με ζεστό ατμό μπορείτε να σκοτώσετε βακτήρια σε λούτρινα ζωάκια, βρεφικά ρούχα ή άλλα ευαίσθητα υφάσματα. Ο ατμός μπορεί επίσης να διευκολύνει τα νοικοκυριά με μέλη της οικογένειας με αλλεργίες, καθώς ο ατμός όχι μόνο σκοτώνει αλλεργιογόνα όπως τα ακάρεα της σκόνης, αλλά προσφέρει επίσης έναν τρόπο πλύσης αντικειμένων χωρίς τη χρήση κανενός είδους απορρυπαντικού.

Γίνε κι εσύ μέλος της παρέας μας

Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα και τις προσφορές της Expert;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και βγες κερδισμένος!
  • Η Expert συλλέγει και επεξεργάζεται τα ανωτέρω στοιχεία αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται ανωτέρω για τους οποίους έχετε συναινέσει. Η επεξεργασία η οποία γίνεται είναι η απολύτως αναγκαία και γίνεται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κατά περίπτωση υπαλλήλους της εταιρείας. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της επεξεργασίες και άλλα πρόσωπα τα οποία όμως δεσμεύονται να προβαίνουν μόνο στην επεξεργασία η οποία εκάστοτε τους ζητείται σύμφωνα με το παρόν και τον νόμο. Τα δεδομένα σας μπορεί να στέλνονται σε άλλες χώρες εντός ή εκτός της ΕΕ για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους έχετε συναινέσει. Οι εκτελούντες επεξεργασία εντός της ΕΕ δεσμεύονται από τον Κανονισμό 2016/679/ΕΚ (Κανονισμός) και την σύμβασή τους μαζί μας από τα οποία εξασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων και η επεξεργασία τους σύμφωνα με την συναίνεση που δίνετε. Εκτός ΕΕ η εταιρεία μας ακολουθεί τις διατάξεις του Κανονισμού που αφορούν αποστολή δεδομένων εκτός ΕΕ ώαι να εξασφαλίζεται ότι η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με τον νόμο και την συναίνεση σας. Η εταιρεία έχει λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή και η πρόσβαση σε αυτά περιορισμένη σύμφωνα με τον νόμο. Τα δεδομένα σας θα τηρούμε για χρονικό διάστημα 10 ετών εκτός και αν ο νόμος διαφορετικά προβλέπει. Έχετε την δυνατότητα να επικοινωνείτε όποτε επιθυμείτε με την εταιρεία ώστε να ενημερωνόσαστε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, να ζητάτε την τροποποίηση τους, ή την διακοπή της χρήσης τους ή την διαγραφή τους συνολικά ή μερικά ή την φορητότητα αυτών όπως ο νόμος ορίζει. Παρακαλούμε για την επικοινωνία σας να απευθύνεστε στο τηλ. 215.215.9550, ή το e-mail [email protected] ή στα καταστήματα μας. Έχετε το δικαίωμα σε περίπτωση κατά την οποία θεωρείτε ότι η επεξεργασία που γίνεται δεν είναι σύμφωνη με τα ανωτέρω να αναζητείτε την προστασία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Κατηγορίεσ που σε ενδιαφερουν

Αν δεν βρήκες αυτό που έψαχνες, μην ξεχάσεις να ελέγξεις τις παρακάτω κατηγορίες 

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *