Black Friday

Έχεις Black Friday, Black Week(s), Black Month, τον Νοέμβριο όλα γίνονται Black!
Οι ειδικοί όμως σου εξασφάλισαν προσφορές για να μην γίνει και το πορτοφόλι σου…Black!

Πώς προέκυψε όμως η περιβόητη «Black Friday»;
Ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ, στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όπου τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.
Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.
Εκείνη την εποχή, η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη καθιερώθηκε ανεπίσημα ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.
Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και φυσικά και στην χώρα μας.

EXPERT CHOICE

Και επειδή όπως σε κάθε μεγάλο παζάρι έτσι και την Black Friday καλό θα ήταν να προσέχεις.

Ας δούμε τις 5+3 συμβουλές για έξυπνες αγορές την Black Friday

1. Διάβασε πολύ προσεκτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του προϊόντος που σε ενδιαφέρει.

2. Διάβασε τους όρους χρήσης και την πολιτική αγορών στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.

3. Μετρίασε την παρορμητικότητά σου. Χρειάζεσαι πραγματικά το προϊόν που είδες; Μήπως το τελικό ποσό των αγορών σου, τινάζει την μπάνκα στον αέρα; Η Black Friday μπορεί να σου προκαλεί φρενίτιδα, αλλά θυμήσου ότι όσο προχωρούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η αγορά θα ανανεωθεί και πάλι προτείνοντάς σου νέες εκπτώσεις! 

4. Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
Στις περιπτώσεις πρωτοεμφανιζόμενης ή άγνωστης επιχείρησης, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην χάσεις χρήματα. Αν διαπιστώσεις ότι παραλείπονται κρίσιμα στοιχεία για την αναγνώριση της ταυτότητας της ηλεκτρονικής επιχείρησης, είναι προτιμότερο να αποφύγεις την συγκεκριμένη αγορά μέχρι να διασταυρώσεις την αξιοπιστία της επιχείρησης.

5. Δείξε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών. Στις περιπτώσεις που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική ή την χρεωστική σου κάρτα έλεγξε με προσοχή το περιεχόμενο των όρων και των email που σχετίζονται με την συναλλαγή σου. Επίσης, θα πρέπει να μην προχωρήσεις σε οποιαδήποτε συναλλαγή αν σου ζητείται να εγκαταστήσεις κάποιο λογισμικό για την απόκτηση μιας προσφοράς.

6. Κουπόνια προσφορών και giftcards. Άμα διαθέτεις κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαίωσε αν τα προϊόντα που επιθυμείς διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σε ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

7. Συμφώνησε της λεπτομέρειες που αφορούν την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος.
Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν παραδώσει εμπρόθεσμα το προϊόν, θυμήσου ότι οι συναλλαγές μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας προσφέρουν ουσιαστικές δικλείδες ασφαλείας για τους καταναλωτές, σε περίπτωση ακύρωση της συναλλαγής.

8. Κράτα αρχείο με τις συναλλαγές σου!  

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Και αν δε σου έφτανε αυτό το ξενικό έθιμο…μετά την Black Friday, έρχεται καταπάνω σου και η Cyber Monday.
Η μοιραία Δευτέρα μετά την Black Friday, ονομάζεται Cyber Monday, και είναι μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές και αποκλειστικά online αγορές.

Stay Tuned and happy shopping!

Γιατί αξίζει να επιλέξεις Expert και αυτή την Black Friday…