Φτιάξε τον χαρταετό που ονειρεύεσαι!

Τα θαλασσινά είναι ήδη στο ψυγείο και μένει να αγοραστεί ο χαλβάς. Αλλά η μαγεία της Καθαράς Δευτέρας δεν είναι μόνο εκεί – κρύβεται στο πέταγμα του «αετού»! Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι περιμένουν με αγωνία τα λίγα λεπτά που θα τρέξουν στην εξοχή κρατώντας τον σπάγκο του χαρταετού. Τι πιο ωραίο από το να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας ένα χαρταετό; Είναι απλό και η ανάμνηση θα μείνει για πάντα!
Ξεκινώντας πρέπει να έχουμε όλα τα υλικά που χρειάζονται. Για αυτό πάρτε μολύβι και χαρτί:
1)  3 βέργες από ελαφρύ ξύλο (βέργα ή καλάμι), μήκους 80 εκατοστών η καθεμία
2)  Λεπτό σύρμα
3)  Γερό σπάγκο
4)  1 καρφάκι
5)  Ψαλίδι
6)  Κοπίδι
7)  Χαρτί γλασέ της αρεσκείας σας
8)  Χρωματιστό χαρτί σε κομμάτια ή εφημερίδες για την ουρά και λίγη κολλητική ταινία.
Πώς το φτιάχνουμε;
Ενώστε τις τρεις βέργες στο κέντρο τους με ένα καρφάκι και δημιουργήστε με ένα κοπίδι ένα άνοιγμα σε κάθε άκρο τους, προκειμένου να μπορεί στην συνέχεια να στερεωθεί καλύτερα το σύρμα. Εδώ έρχεται ο σπάγκος. Πρέπει να δέσετε καλά τις βέργες με σπάγκο στο σημείο της ένωσης, ενώ χρειάζεται  να αφήσετε, περίπου μισό μέτρο σπάγκου να κρέμεται. Στη συνέχεια, περάστε το σύρμα περιφερικά, τοποθετώντας το στα ανοίγματα που δημιουργήσατε, ώστε να σχηματίσετε  τον εξαγωνικό σκελετό του αετού σας.
Έπειτα, ακουμπήστε τον σκελετό πάνω στο χρωματιστό χαρτί που επιλέξατε (ή που ζωγράφισαν τα παιδιά σας) και κόψτε το, αφήνοντας ένα περιθώριο μερικών εκατοστών για να μπορέσετε να  το διπλώσετε και να το κολλήσετε στην πίσω πλευρά του χαρταετού. Στα δύο ακριανά άκρα του χαρταετού, στερεώστε δύο ίσου μήκους κομμάτια σπάγκου που θα πρέπει να είναι ίσα με το μήκος μισής βέργας. Έπειτα, ενώνετε τα δύο κομμάτια σπάγκου ώστε να «κολλήσετε» εκεί την ουρά. Η τελευταία θα πρέπει να είναι τετραπλάσια από το μήκος του χαρταετού!
Στολίστε την ούρα, τοποθετώντας ανά 20 εκατοστά χρωματιστά χαρτιά της αρεσκείας σας.
Το σημαντικότερο σημείο της κατασκευής είναι το πως θα δημιουργήσετε τα «ζύγια» του χαρταετού! Δέστε στα ακριβώς απέναντι άκρα του χαρταετού (δεξιά & αριστερά) 2 κομμάτια σπάγκου και ενώστε τα με τον σπάγκο που αφήσατε στον κορμό του αετού. Θα πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο. Τέλος και αφού ενώσετε τα τρία κομμάτια του σπάγκου, δέστε στο σημείο ένωσης την καλούμπα και ο χαρταετός είναι έτοιμος!
Καλές πτήσεις!
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε στις DIY. Αποθηκεύστε τον σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *