Γιατί να προτιμήσετε μια Android TV;

Android TV Συμβουλές

Νέες τηλεοράσεις… νέες εμπειρίες. Φωνητικές εντολές, Google Assistant, Google Play και Chromecast built-in αλλάζουν την καθημερινότητά μας.

Οι smart TV’s είναι ήδη αρκετά δημοφιλείς, καθώς όλοι θέλουν να βλέπουν streaming περιεχόμενο από πηγές, όπως το Youtube στην τηλεόρασή τους. Σε τι διαφέρει όμως μια Android TV από μια απλή smart τηλεόραση και πώς μπορεί να αλλάξει την ψυχαγωγία μας; Οι απαντήσεις ακολουθούν….

Το λειτουργικό του… καναπέ

Το λειτουργικό Android TV αποτελεί την πρόταση της Google για τις «έξυπνες» τηλεοράσεις. Πρόκειται για το δημοφιλές λειτουργικό που έχουμε γνωρίσει στα smartphones, ειδικά προσαρμοσμένο όμως στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει πως έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη χρήση μέσω τηλεκοντρόλ, έχει εφοδιαστεί με ευδιάκριτα, μεγάλα εικονίδια, για να είναι ορατά από απόσταση, ενώ προφανώς δεν προϋποθέτει οθόνη αφής για να απολαύσετε τις δυνατότητές του.

Sony KD49XG8096BAEP 4K Ultra HD 49”

Κωδικός προϊόντος: 008188
699.00 6 άτοκες

Sony KD55XG8096BAEP 4K Ultra HD 55”

Κωδικός προϊόντος: 008190
749.00 12 άτοκες

Ασυναγώνιστη ποικιλία εφαρμογών

Η λέξη «Android» είναι συνυφασμένη με το κατάστημα εφαρμογών Google Play. Εκεί μπορείτε να βρείτε απειράριθμες εφαρμογές και παιχνίδια συμβατά με «Android TV», αγαπημένα applications και games που χρησιμοποιείτε και στο κινητό σας. Από πολυτάλαντους media players (όπως π.χ. ο VLC) που μπορούν να αναπαράγουν κάθε format αρχείου εικόνας και ήχου από εξωτερικά μέσα αποθήκευσης (σκληροί δίσκοι, USB sticks κ.λ.π.), μέχρι πασίγνωστες πλατφόρμες περιεχομένου (Netflix, Amazon Prime Video κ.ά.), τα πάντα παρελαύνουν από το Google Play και μάλιστα με εκδόσεις που ενημερώνονται συνεχώς. Αντιθέτως, στις μεμονωμένες smart TV πλατφόρμες των κατασκευαστών τηλεοράσεων, κάποιες εφαρμογές μπορεί να διακόψουν την υποστήριξή τους μετά από λίγα χρόνια ή να μην έχουν κυκλοφορήσει καν. Αξίζει να αναφέρουμε πως και ελληνικές πλατφόρμες (όπως π.χ. Cosmote TV και Wind Vision) έχουν βασίσει τα set-top boxes τους στο συγκεκριμένο λειτουργικό.

Κάνοντας μια «έξυπνη» TV εξυπνότερη!

Για τους πιο… ψαγμένους στις τελευταίες εκδόσεις Android TV, η Google έχει ενσωματώσει και τον ψηφιακό βοηθό της, τον Google Assistant. Ετσι, η τηλεόρασή σας μπορεί να επικοινωνήσει με όλες τις συμβατές «έξυπνες» συσκευές του νοικοκυριού σας.

Sony KD55XG8505BAEP UHD 4K Android TV 55″

Κωδικός προϊόντος: 007472
899.00 12 άτοκες

Sony KD43XG8096BAEP 43″ Smart 4K Android TV

Κωδικός προϊόντος: 008273
599.00 6 άτοκες

Κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη!

Αν, μάλιστα, αυτή υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, μπορείτε να της πείτε «άναψε το φως του σαλονιού» ή «κλείσε το κλιματιστικό» (προς το παρόν στα αγγλικά) και να νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε ταινία επιστημονικής φα-ντασίας! Επίσης, με τη βοήθεια της φωνητικής αναζήτησης, μπορείτε να εντοπίσετε τα αγαπημένα σας βίντεο στο Youtube, χωρίς να πληκτρολογήσετε τίποτα.

Google Cast: Chromecast built-in

Συνυπολογίστε πως εφόσον χρησιμοποιείτε στην Android TV τον ίδιο gmail λογαριασμό που χρησιμοποιείτε και στο κινητό σας, όλο το αγαπημένο σας περιεχόμενο θα σας ακολουθεί παντού. Και μιας και αναφέραμε το smartphone, να επισημάνουμε πως όλα τα αρχεία βίντεο, μουσικής και φωτογραφιών που έχετε στο κινητό σας μπορούν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δείτε περισσότερες Android TV >

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *