Βρες την τηλεόραση που θα απογειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Απόλαυσε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε υψηλή ανάλυση με την κατάλληλη τηλεόραση

Ανάλυση και υπερυψηλή ανάλυση

Η ανάλυση είναι ένας όρος που υποδεικνύει πόσο πυκνές είναι αυτές οι μικροσκοπικές κουκκίδες, τα pixel, τοποθετημένα στην οθόνη. Τα μεμονωμένα pixel συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την εικόνα που βλέπεις στην οθόνη, έτσι ώστε όσο υψηλότερα είναι τα pixel τόσο υψηλότερη είναι η ανάλυση.

Έτσι, με τον όρο υπερυψηλή ανάλυση ή υπερυψηλή ευκρίνεια (UHD, Ultra-High Definition) αναφερόμαστε στην εικόνα που περιγράφεται με τέσσερις ή οκτώ φορές περισσότερα pixel σε σχέση με όσα περιγράφουν την εικόνα μιας ταινίας σε δίσκο Blu-ray, ή μιας εκπομπής σε ένα επίγειο κανάλι.

Για να χαρακτηριστεί ως UHD μία οθόνη ή ένας προβολέας θα πρέπει να προσφέρει εικόνα που απαρτίζεται το λιγότερο από 8 εκατομμύρια ενεργά pixel (ανάλυση 3840×2160) και αναλογίες widescreen (16:9). Έτσι, το «K» σε 4K σημαίνει Kilo (1000), δηλαδή μια τηλεόραση που έχει επιτύχει οριζόντια ανάλυση περίπου 4.000 pixel.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο με τηλεοράσεις 4Κ και 8Κ

Μπορεί η επίγεια τηλεόραση να μην έχει ακόμα ξεκινήσει τις μεταδόσεις σε 4K. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά θα βλέπεις προγράμματα με τυπική (SD) ή υψηλή (HD) ανάλυση μέσω της 4K UHD συσκευής σου. Αν όμως γινόταν απλά εμφάνιση του σήματος όπως αυτό ερχόταν σε SD ή HD, το πιο πιθανό θα ήταν να διακρίνεις τα pixels, ειδικά σε SD. Αυτό δε θα ήταν καθόλου ευχάριστο, οπότε κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το λεγόμενο upscaling, η αναβάθμιση εικόνας/ανάλυσης. Για να το θέσουμε απλά, το upscaling παίρνει μια κανονική μετάδοση ή καταγραφή και την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Οπότε εάν βλέπεις οποιοδήποτε κανάλι σε μία τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και μετά σε μία τηλεόραση 4K UHD θα παρατηρήσεις αισθητή βελτίωση.

Το upscaling είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό με μία 8K ΤV. Δηλαδή μια τηλεόραση που έχει οθόνη με 7.680 οριζόντια και 4.320 κατακόρυφα pixel με συνολικά περίπου 33 εκατομμύρια pixel. Η τηλεόραση 8Κ είναι η τηλεόραση με την υψηλότερη ανάλυση που έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα μεταξύ τηλεοράσεων UHD (εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας). Με τέσσερις φορές περισσότερα pixel από μια τηλεόραση 4Κ, η 8K εμφανίζει μια πιο έντονη και λεπτομερή ποιότητα εικόνας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στις 8Κ TVs τα pixel είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να διακριθούν ακόμη και από κοντινή λήψη, καθιστώντας τις εικόνες με μεγάλη λεπτομέρεια πραγματικότητα.

Μεγάλο εύρος οθόνης για να είσαι στο κέντρο της δράσης

Μια μεγάλη τηλεόραση είναι εντυπωσιακή και σε βάζει περισσότερο μέσα στη δράση, είτε αφορά στην κάθε φάση του αγώνα, είτε σε μία κινηματογραφική ταινία. Ο βασικότερος λόγος είναι γιατί οι υπέρ-υψηλές αναλύσεις 4Κ και 8Κ, σου δίνουν τη δυνατότητα να κάθεσαι κοντά και να απολαμβάνεις τέλεια εικόνα, ακόμα και σε μεγαλύτερου μεγέθους τηλεόραση.

Έτσι, για να παρακολουθείς τους αγαπημένους σου αθλητές, αθλητικές διοργανώσεις και όλα τα highlights του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου με εκπληκτική λεπτομέρεια, σου προτείνουμε να διαλέξεις μία 4K ή 8Κ TV, από 55-60 ίντσες και πάνω, με ΟLED ή QLED Panel ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης.

Μην το καθυστερείς άλλο, λοιπόν. Μπες στο www.expert-hellas.gr και ανακάλυψε τις πιο σύγχρονες 4Κ και 8Κ TVs. Για να απολαύσεις το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τις επόμενες διοργανώσεις για πολλά χρόνια.

Συνιστώμενη απόσταση θέασης από την τηλεόρασή σας

Όλες οι τηλεοράσεις έχουν συνιστώμενη απόσταση και γωνία που θέλετε να λάβετε υπόψη, όταν την τοποθετείτε στο σπίτι σας. Η καλύτερη και πιο συναρπαστική εμπειρία προβολής είναι όταν 40 μοίρες του οπτικού σας πεδίου καταλαμβάνονται από την οθόνη. Αυτή η απόσταση προβολής μπορεί να υπολογιστεί αν γνωρίζετε απλά το μέγεθος της τηλεόρασής σας. Για να έχετε αυτή την κατάλληλη απόσταση, πολλαπλασιάστε το μέγεθος της οθόνης κατά 1,2. Έτσι για μια τηλεόραση 75 ιντσών, αυτό σημαίνει απόσταση 90 ίντσες, ή 2,3 μέτρα μακριά. Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα που παρέχεται για να προσδιορίσετε τις συνιστώμενες αποστάσεις προβολής για διάφορα μεγέθη τηλεόρασης, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο μέγεθος τηλεόρασης για τον χώρο σας.

Για την ιστορία…

Το πρώτο χειμερινό Παγκόσμιο Κύπελλο είναι γεγονός

Εξαιτίας της έντονης ζέστης που επικρατεί στο Κατάρ κατά τους θερινούς μήνες, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και θα είναι το πρώτο κύπελλο που δε θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, Ιούνιο ή Ιούλιο. Στη Ντόχα, τον Νοέμβριο, η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 βαθμών κελσίου.

Η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις

Πολυνίκης η Βραζιλία με 5 κατακτήσεις. Μετά ακολουθούν η Γερμανία και η Ιταλία με 4 τρόπαια, η Ουρουγουάη, η Γαλλία και η Αργεντινή με 2, ενώ η Αγγλία με την Ισπανία με ένα.

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο σε αραβική χώρα

Η 22η διοργάνωση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από 20 Νοεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022. Θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί στον αραβικό κόσμο και το πρώτο Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε μουσουλμανική χώρα.

Το τρόπαιο

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1974 στη Δυτική Γερμανία, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το τρόπαιο που όλοι σήμερα γνωρίζουμε. Δημιουργός του “FIFA World Cup Trophy” είναι ο Ιταλός γλύπτης Σίλβιο Γκασανίγκα. Κατασκεύασε ένα εντυπωσιακό τρόπαιο ύψους 36.5 εκατοστών, φτιαγμένο από χρυσό 18 καρατίων, που συμβολίζει δύο φιγούρες ανθρώπων να κρατούν τη γη.