Προτάσεις για τα περισσεύματα των εορτών

Προτάσεις για τα περισσεύματα των εορτών

Ε και φέτος καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε, τί γίνεται όμως με τη γαλοπούλα ή άλλου είδους κρεατικά που περίσσεψαν; Νομίζω πως αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Το ελληνικό εορταστικό τραπέζι πάντα είναι υπερβολικά γεμάτο από φαγητά και γλυκά γιατί απλά θέλει να ικανοποιήσει όλων των λογιών τις προτιμήσεις. Τι κι αν οι καλεσμένοι μας φούσκωσαν από τα ορεκτικά και κατέθεσαν τα όπλα όταν έφθασαν στα κυρίως πιάτα που με τόσο κόπο φτιάξαμε; Εξάλλου, όπως λέει ΠΑΝΤΑ η Ελληνίδα μάνα, είναι αμαρτία να πετάξεις το φαΐ! Τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα περισσεύματα των φαγητών και γλυκών που περίσσεψαν; Επειδή σίγουρα έχουμε βρεθεί με γεμάτες πιατέλες από περισσευούμενα μελομακάρονα, δίπλες, κουραμπιέδες και πανετόνε σκεφτόμαστε τι θα τα κάνουμε όλα αυτά. Εδώ σας έχω Expert προτάσεις για τα περισσεύματα των εορτών που χρειαζόμαστε για να μην πάει χαμένος όλος ο κόπος μας.

Δημιουργούμε άλλα φαγητά και γλυκά εδέσματα που είναι πλήρως αναγεννημένα!

Κεφάλαιο: Κρεατικά

Σάντουιτς: Δημιουργούμε ένα ελαφρύ πιάτο, παίρνοντας μία μπαγκέτα και τη γεμίζουμε με ψιλοκομμένο κρέας, μαρούλι, ντομάτα και τυρί. Το τρώμε κρύο ή ζεστό. Αν όμως θέλουμε να εντυπωσιάσουμε σε ένα δεύτερο τραπέζι που μπορεί να έχουμε τότε γεμίζουμε ένα καρβέλι ψωμί και το ψήνουμε. Σίγουρα θα εντυπωσιάσουμε.

Σαλάτα: Εννοείται πως με περίσσευμα γαλοπούλας ή κοτόπουλου φτιάχνουμε μια λαχταριστή σαλάτα. Στα λευκά κρέατα μία ιδανική επιλογή είναι η σαλάτα του Καίσαρα ενώ για κρέας όπως το χοιρινό ή το μοσχάρι διαλέγουμε μαρούλι με φρέσκα κρεμμυδάκια και γιαούρτι (για ελαφριά εκδοχή).

Μακαρονάδα: Ψιλοκόβουμε το κρέας που περίσσεψε και το ρίχνουμε σε σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε όμως πρώτα ελαφρά το κρέας με κρεμμύδι και σκόρδο και έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια. Επίσης το ψιλοκομμένο κρέας αντικαθιστά πολύ γευστικά το μπέικον σε οποιαδήποτε σάλτσα.

Πίτσα: Ποιος δε λατρεύει την πίτσα; Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο εκτός από το να προσθέσουμε σάλτσα ντομάτας, τυρί, πιπεριές ,μανιτάρια και μερικά κομματάκια κρέατος! Όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Σούπα: Βράζουμε λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα καρότο, κρεμμύδι, πατάτα, σέλινο και προς το τελείωμα ρίχνουμε το κρέας. Μπορούμε αν θέλουμε στο τέλος να την αυγοκόψουμε. Πεντανόστιμη συνταγή για τις κρύες και χιονισμένες μέρες σαν και αυτές!

Eskimo ES 8030 Κεραμική Ηλεκτρική Κουζίνα

Eskimo ES 8030 Κεραμική Ηλεκτρική Κουζίνα

Eskimo ES 8030 κεραμική ηλεκτρική κεραμική κουζίνα με φούρνο ωφέλιμης χωρητικότητας 65lt, ενεργειακής κλάσης A και 8 λειτουργίες με 4 τρόπους ψησίματος ώστε να διευκολύνει το καθημερινό σας μαγείρεμα.

Απόκτησέ την!

Κεφάλαιο: Πατάτες

Ένα από τα κύρια συνοδευτικά στα εορταστικά τραπέζια. Τι κάνουμε με εκείνες που δεν καταναλώθηκαν;

Πουρές: Η διαδικασία είναι εύκολη και γνωστή σε όλους. Λιώνουμε απλά τις πατάτες και έτοιμος ο γευστικός πουρές. Αν θέλουμε μία νοστιμιά παραπάνω, τότε απλά προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το κρέας.

Πατατοκροκέτες: Αρχικά λιώνουμε τις πατάτες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τις πλάθουμε σε μπαλάκια, τις περνάμε από αλεύρι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν τις θέλουμε πιο τραγανές, φτιάχνουμε ένα κουρκούτι με αλεύρι και μπύρα!

Πατατοσαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε, κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο. Φτιάχνουμε ένα dressing από λάδι, μουστάρδα, λεμόνι και περιχύνουμε. Γρήγορα και εύκολα!

Pitsos PHA009020 Ηλεκτρική Κουζίνα Εμαγιέ

Pitsos PHA009020 Ηλεκτρική Κουζίνα Εμαγιέ

Pitsos PHA009020 ηλεκτρική κουζίνα εμαγιέ με ωφέλιμο όγκο θαλάμου 66lt, ενεργειακής κλάσης Α, με νέο σύστημα εύκολης αφαίρεσης κρυστάλλων πόρτας, τεχνολογία ThermoFlow και βαθύ ταψί χωρητικότητας 10 λίτρων.

Απόκτησέ την!

Κεφάλαιο: Ψωμί

Ακόμα και το ψωμί στα τραπέζια μας, το παίρνουμε σε μεγάλες ποσότητες σίγουρα περισσεύει. Θυμηθείτε είπαμε τίποτα δεν πάει χαμένο. Οπότε τι κάνουμε;

 Κρουτόν: Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια. Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τα βάζουμε μέσα. Ρίχνουμε λάδι, αλατοπίπερο, σκόρδο και πάπρικα. Ψήνουμε στο γκριλ και είναι έτοιμα και τραγανά!

Το φυλάσσουμε για κιμά: Αφήνουμε το ψωμί μας να μπαγιατέψει ώστε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια.

Tefal Ingenio Expertise Σετ Τηγάνια 22/26cm+Χερούλι

Tefal Ingenio Expertise Σετ Τηγάνια 22/26cm+Χερούλι

Tefal Ingenio Expertise Σετ Τηγάνια 22/26cm+Χερούλι, αντικολλητικό σετ τηγανιών με δυνατότητα στοίβαξης για εξοικονόμηση χώρου και εύκολη αποθήκευση στα ντουλάπια σας.

Απόκτησέ τα!

Κεφάλαιο: Γλυκά

Φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά που ήδη γνωρίζουμε και απλά αντικαθιστούμε το βασικό τους συστατικό. Δηλαδή, αντί για σφολιάτα βάζουμε δίπλες, αντί για τριμμένα μπισκότα ή σαβουαγιάρ χρησιμοποιούμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αντί για κέικ ή μπισκότα βάζουμε πανετόνε. Έτσι έχουμε τις ακόλουθες, νέες συνταγές:

  • Μιλφέιγ με σοκολάτα και δίπλες
  • Cheesecake με βάση από μελομακάρονα
  • Tιραμισού με βάση από τριμμένα μελομακάρονα
  • Trifle με κρέμα βανίλια και κουραμπιέδες
  • Κορμός σοκολάτας με  κουραμπιέδες
  • Πανετόνε Cake pops
Bomann KM 1393 CB Red Κουζινομηχανή 1000W

Bomann KM 1393 CB Red Κουζινομηχανή 1000W

Bomann KM 1393 CB Red κουζινομηχανή με ισχυρό μοτέρ ισχύος 1000W, υψηλής κατασκευής και μεγάλης απόδοσης και μεγάλο κάδος μίξης από ανοξείδωτο ατσάλι χωρητικότητας 5lt.

Απόκτησέ τα!

Από την Ελένη Καπνιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *