Ψάχνω Ηλεκτρική Ρομποτική Σκούπα! Τι να προσέξω;

Ψάχνω Ηλεκτρική Ρομποτική Σκούπα! Τι να προσέξω;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τις ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ

Το σκούπισμα μπορεί να γίνει ζόρικη και επίπονη υπόθεση – οπότε γιατί να μην κάνεις τη δουλειά πιο εύκολη και να προσλάβεις μια ρομποτική ηλεκτρική σκούπα για να κάνει τη δουλειά για εσένα; Μια ρομποτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να είναι ένας άγγελος διάσωσης σε μεγάλα σπίτια ή νοικοκυριά όπου δεν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος. Ένα βασικό μοντέλο θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό αντικαθιστώντας ένα απλό σκούπισμα της κλασσικής ηλεκτρικής σκούπας, ενώ μια πιο προηγμένη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα και να φροντίσει τον καθαρισμό ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά, σε κάποια βόλτα ή και σε κάποιο ταξίδι. Υπάρχουν επίσης ορισμένα μοντέλα που μπορούν να προσπεράσουν εμπόδια, να κατέβουν και να ανέβουν σκαλοπάτια ή να αναλάβουν ακόμα και το σφουγγάρισμα!!

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ συνδέεται με το smartphone

Πολλές ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυό. Αυτά τα μοντέλα συνοδεύονται συνήθως από μια συμβατή εφαρμογή για κινητά που σου επιτρέπει να παρακολουθείς και να ελέγχεις από απόσταση την ηλεκτρική σκούπα ακόμα και όταν δεν είσαι στο σπίτι. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορείς να ξεκινήσεις ή να τερματίσεις τον καθαρισμό, να ρυθμίσεις τα προγράμματα λειτουργίας, να αποφασίσεις ποια σημεία πρέπει να καθαριστούν και αρκετά περισσότερα – εύκολα μέσω του smartphone.

Οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ καθαρίζουν τα πάντα

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ ακολουθεί τη δική της καλά δομημένη διαδρομή για να καθαρίσει το σπίτι σου. Ορισμένες ηλεκτρικές σκούπες μπορούν ακόμη και να σαρώσουν την περιοχή και να δημιουργήσουν έναν εικονικό χάρτη του σπιτιού σου. Με το χάρτη, μπορείς να στείλεις την ηλεκτρική σκούπα σε διαφορετικά δωμάτια για τοπικό καθαρισμό ακόμα κι αν δεν είσαι στο σπίτι.

Βρες μια προσιτή ηλεκτρική σκούπα ρομπότ στην Expert Hellas!

Οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ αποφεύγουν εμπόδια κατά τον καθαρισμό

Το νόημα μιας ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας, δεν είναι, ότι ο καθαρισμός πρέπει να γίνει ευκολότερος; Ευτυχώς για εμάς, οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ δεν ενδιαφέρονται για λίγο ακαταστασία. Σχεδόν όλες είναι εξοπλισμένες με ανίχνευση εμποδίων. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνους αισθητήρες που χαρτογραφούν έξυπνα το περιβάλλον και αποφεύγουν τα οποιαδήποτε εμπόδια.Οι ρομποτικές σκούπες μπορούν, επίσης να ρυθμιστούν ώστε να μην πηγαίνουν σε ορισμένους χώρους του σπιτιού. Μπορεί π.χ. να είναι η γωνιά της κουζίνας όπου βρίσκεται το φαγητό και το μπολ του σκύλου.

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές επιφάνειες

Τα χαλιά και τα ξύλινα πατώματα πρέπει να πλένονται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να καθαρίζουν αποτελεσματικά. Εάν έχεις στο χώρο σου πολλές διαφορετικές επιφάνειες δαπέδου και παχιά ή μαλακά χαλιά, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η σκούπα που σκέφτεσαι να αγοράσεις μπορεί να χειριστεί και τις δύο επιφάνειες, καθώς αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων.

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ φορτίζεται αυτόματα

Η αυτόματη φόρτιση έγινε σταδιακά ένα σταθερό χαρακτηριστικό στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες. Χάρη σε αυτό το πρακτικό χαρακτηριστικό, ο καθαρισμός αποφεύγεται ακόμη και αν υπάρχει μικρή μπαταρία στην ηλεκτρική σκούπα. Εάν η περιοχή που πρέπει να καθαριστεί είναι πολύ μεγάλη, η μπαταρία της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη για να σκουπίσει τα πάντα με μία κίνηση. Ευτυχώς, η αυτόματη φόρτιση εξαλείφει αυτό το πρόβλημα. Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ εντοπίζει ότι υπάρχει λίγη μπαταρία και επιστρέφει αυτόματα στο σταθμό φόρτισης. Μόλις φορτιστεί η μπαταρία, η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ θα συνεχίσει να καθαρίζει εκεί που σταμάτησε.

Γράφει ο Yorgos Zarouchliotis

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *