Συμβουλές για να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο σου

Συμβουλές για να καθαρίσεις σωστά το ψυγείο σου.

Ψυγείο. Μία συσκευή, αμέτρητες μπουκίτσες παραδείσου!
Τι γίνεται όμως όταν φθάνει η ώρα που πρέπει να καθαρίσεις το γίγαντα της κουζίνας;
Δυσανασχέτησες και μόνο στη σκέψη, το ξέρω.
Κι όμως, η καθαριότητα του ψυγείου, εκτός από τη δημιουργία σωστών συνθηκών υγιεινής, σε βοηθάει και στη δημιουργία της σωστής λίστας για τα ψώνια σου. Έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που συνηθίζουν να αφήνουν για καιρό βρώμικο και ανοργάνωτο το ψυγείο τους, καταλήγουν σε λανθασμένο υπολογισμό της ποσότητας τροφίμων που χρειάζονται, ενισχύοντας την τάση του Food Waste, που τα τελευταία χρόνια έχει αγγίξει πολύ υψηλά ποσοστά σε διεθνές επίπεδο.

Χρειάζεσαι μόνο ένα σφουγγαράκι κουζίνας, απορρυπαντικό πιάτων, ένα απολυμαντικό σπρέι (του εμπορίου ή homemade) και την αγαπημένη σου μουσική στο τέρμα!

Βήμα 1

Βγάλε όλα τα πράγματα που υπάρχουν στο ψυγείο και τοποθέτησέ τα στο τραπέζι ή τον πάγκο, φροντίζοντας να τα ομαδοποιείς ανά κατηγορία (π.χ. γαλακτοκομικά, λαχανικά κ.τ.λ.) ώστε μετά να τα τοποθετήσεις οργανωμένα πίσω στα ράφια. Έλεγξε εάν κάποια συσκευασία χρειάζεται καθάρισμα ή εάν κάποιο προϊόν έχει χαλάσει ή λήξει.

Βήμα 2

Αφαίρεσε όσα εξαρτήματα του ψυγείου είναι αποσπώμενα (ράφια, πορτάκια ντουλαπιών κ.τ.λ.) και τοποθέτησέ τα στη μπανιέρα. Με το σφουγγάρι κουζίνας και το απορρυπαντικό πιάτων πλύνε τα καλά, δίνοντας έμφαση σε σημεία που μπορεί να έχουν λεκέδες από τροφές. Άσε τα να στραγγίσουν καλά και σκούπισέ τα με μια στεγνή πετσέτα για να βεβαιωθείς πως δεν διατηρούν υγρασία.

Βήμα 3

Ψέκασε το εσωτερικό του ψυγείου με το απολυμαντικό σπρέι και με μια απορροφητική πετσέτα σκούπισέ το.

Βήμα 4

Βάλε στη θέση τους τα εξαρτήματα του ψυγείου και τοποθέτησε τα τρόφιμα, οργανώνοντάς τα ανά κατηγορία.

 

Tip: Σε ένα μικρό πιατάκι βάλε ένα νοτισμένο φακελάκι τσαγιού και τοποθέτησέ το στην πόρτα του ψυγείου. Θα απορροφήσει κάθε μυρωδιά!

 

LG GBB60PZGFS Ψυγειοκαταψύκτης 375lt

LG GBB60PZGFS ψυγειοκαταψύκτης χωρητικότητας 375lt με τεχνολογίες Total No Frost, Nature Fresh και Inverter γραμμικό συμπιεστή για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Απόκτησέ το τώρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *