Τι σημαίνει για την επιχείρησή σας

Τώρα, μπορείτε να εξοπλίσετε την επιχείρησή σας με τις ηλεκτρονικές συσκευές που θα την αναβαθμίσουν, χωρίς να πληρώσετε το 24% του Φ.Π.Α.! Πιο συγκεκριμένα, όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., σύμφωνα με το άρθρο 39 ν. 2859/2000, μπορούν να προμηθευτούν Smartphones, Tablets, Laptops και Gaming Κονσόλες, χωρίς να επιβαρυνθούν με το 24% της αξίας.

4 Κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας που δεν πληρώνεις Φ.Π.Α. 24%

LAPTOPS

SMARTPHONES

TABLETS

ΚΟΝΣΟΛΕΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ;

  • Αν έχεις ατομική επιχείρηση, η αγορά και η παραλαβή θα πρέπει να γίνει από εσένα και να έχεις μαζί σου την αστυνομική σου ταυτότητα. Για να πραγματοποιηθεί η παραλαβή από τρίτο πρόσωπο, θα πρέπει να έχει μαζί του και μια εξουσιοδότηση από τον δικαιούχο.
  • Στην περίπτωση που επιχείρηση είναι νομικό πρόσωπο, την αγορά και την παραλαβή, μπορεί να την κάνει ο νόμιμος εκπρόσωπός της, ο οποίος θα έχει μαζί του το καταστατικό ή την εκπροσώπηση και την ταυτότητά του. Αν η αγορά πραγματοποιηθεί από τρίτο πρόσωπο, θα πρέπει να έχει μαζί του και μια εξουσιοδότηση από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας θεωρημένη από ΚΕΠ, η μέσω gov.gr.

Ισχύουν οι όροι και διατάξεις του Άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ στο https://www.aade.gr/epiheiriseis/forologikes-ypiresies/fpa/yperesia-arthroy-39a .