Δε χρειάζεται να είσαι κροίσος για να είσαι ζεστά τον χειμώνα!

Δε χρειάζεται να είσαι κροίσος για να είσαι ζεστά τον χειμώνα!

Μέχρι τώρα ο χειμώνας έχει αποδειχτεί πολύ φιλικός μαζί μας. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι μπορούν να θεωρηθούν σχεδόν μεμονωμένα και τοπικά περιστατικά. Μπορούμε λοιπόν να νιώθουμε τυχεροί, δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε. Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και καλό θα ήταν να μας βρει προετοιμασμένους. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα αυτού του χειμώνα, μετά τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος, ήταν το πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το σπίτι ζεστό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μία περιουσία.
Για το δεύτερο, η λύση είναι πολύ πιο απλή. Δε χρειάζεται ούτε εξισώσεις να λύσουμε, ούτε να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή. Ένα κλιματιστικό προηγμένης τεχνολογίας είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μας λύσει τα χέρια!
Μπορεί η χρήση ενός κλιματιστικού να είναι συνδεδεμένη στο μυαλό μας με το καλοκαίρι και την ανακούφιση από τη ζέστη, όμως ένα κλιματιστικό μπορεί να αναλάβει εξίσου αποδοτικά και τη θέρμανση ενός χώρου. Και επειδή σας υποσχεθήκαμε ότι θα σας δώσουμε μία λύση που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και χρήματα, ας δούμε μαζί πως τα μοντέρνα κλιματιστικά FUJITSU καταρρίπτουν τον μύθο της υπερβολικής κατανάλωσης ρεύματος.

Παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του και πώς τα κλιματιστικά Fujitsu μας παρέχουν κορυφαία απόδοση, μέγιστη εξοικονόμηση και άνετη ατμόσφαιρα μαζί με τα χαρακτηριστικά ενός κλιματιστικού που κάνουν τη διαφορά.

Κλιματιστικό και ισχύς:
Κατά την επιλογή κλιματιστικού, οι περισσότεροι εστιάζουμε στην ισχύ του, η οποία παραδοσιακά μετριέται σε BTU. Η ονομαστική απόδοση της μονάδας, όμως, δεν αντικατοπτρίζει πλήρως τις δυνατότητές της. Το χαρακτηριστικό στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κατά την επιλογή είναι το εύρος λειτουργίας, δηλαδή ποια η μέγιστη και η ελάχιστη θερμική ικανότητα του κλιματιστικού, καθώς αυτό δείχνει με μεγαλύτερη ακρίβεια την ισχύ του κλιματιστικού.
Τα κλιματιστικά Fujitsu διαθέτουν διευρυμένο εύρος λειτουργίας τόσο στην ψύξη όσο και στη θέρμανση. H μέγιστη ικανότητα είναι μεγαλύτερη, επιτυγχάνοντας έτσι συντομότερα την επιθυμητή θερμοκρασία και καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Κατά συνέπεια, το εύρος λειτουργίας είναι ακόμα ένας σύμμαχος για εξοικονόμηση, επιτρέποντάς σας να επιτύχετε όσο πιο οικονομικά γίνεται τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας στο χώρο.

Κλιματιστικό και ενεργειακή απόδοση
Μιλώντας για κατανάλωση ενέργειας, αυτός είναι ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να ελέγξετε. Και εδώ η απόδοση συνοψίζεται σε ένα νούμερο, την ενεργειακή κλάση. Η ενεργειακή κλάση έχει τη μορφή μίας κλίμακας από το D έως το A+++, όπου A+++ είναι η καλύτερη δυνατή κατάταξη που μπορεί να επιτύχει ένα κλιματιστικό. Η ενεργειακή κλάση από μόνη της δεν αρκεί για να επιλέξετε air condition όμως καθώς πολλά μοντέλα που ανήκουν στην ίδια κλάση έχουν διαφορές στην κατανάλωση. Πώς λοιπόν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε; Η απάντηση υπάρχει και πάλι στην ενεργειακή ετικέτα. Εκεί αναφέρονται επίσης οι δείκτες SEER (ψύξη) και SCOP (θέρμανση). Όσο υψηλότερος ο αριθμός του δείκτη, τόσο πιο αποδοτική οικονομικά είναι η λειτουργία του κλιματιστικού. Η ενεργειακή ετικέτα αναφέρει επίσης την ετήσια κατανάλωση ενέργειας για ψύξη και θέρμανση, κάτι που σας βοηθά στις συγκρίσεις.
Τα κλιματιστικά Fujitsu βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας όσον αφορά τους δείκτες SEER και SCOP και αυτό οφείλεται στον υβριδικό εναλλάκτη θερμότητας. Παράλληλα, η διάμετρος της πτερωτής έχει αυξηθεί, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερες παροχές αέρα χωρίς αύξηση του θορύβου ή της κατανάλωσης. Για να είστε απόλυτα βέβαιοι για την ενεργειακή απόδοση του air condition, τα κλιματιστικά Fujitsu έχουν πιστοποιημένα χαρακτηριστικά από την Eurovent, η οποία είναι μία ανεξάρτητη αρχή που πιστοποιεί όλα τα τεχνικά στοιχεία του κλιματιστικού συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αναγράφονται στην ενεργειακή ετικέτα.
Μάθε εδώ πώς να διαβάζεις σωστά την ενεργειακή ετικέτα!

Άνεση σημαίνει αθόρυβη λειτουργία και καθαρός αέρας
Αν ο θόρυβος που παράγει το κλιματιστικό είναι ενοχλητικός, τότε σίγουρα δεν μπορείτε να απολαύσετε την άνετη θερμοκρασία που δημιουργεί. Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε επίσης σημασία στα dB που αναγράφει η ενεργειακή ετικέτα. Όσο πιο χαμηλή η στάθμη θορύβου τόσο πιο άνετη η παραμονή σας στο χώρο. Για να μεγιστοποιηθεί η άνεση, τα κλιματιστικά Fujitsu διαθέτουν συστήματα φιλτραρίσματος που βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα και συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία. Χάρη στο φίλτρο Μήλου Κατεχίνης η λεπτή σκόνη, τα αόρατα σπόρια μούχλας και οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί απορροφώνται με στατικό ηλεκτρισμό και η περαιτέρω ανάπτυξη παρεμποδίζεται και απενεργοποιείται από το συστατικό πολυφαινόλης, φυσικό συστατικό που εξάγεται από τα μήλα. Παράλληλα, το φίλτρο Ιόντων βοηθά στον καθαρισμό του αέρα απορροφώντας τους ρύπους και αποσυνθέτοντάς τους μέσω οξείδωσης, μειώνοντας έτσι τις δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο.
Συγκρατεί επίσης σκόνη, γύρη και άλλα μικρά σωματίδια που ευθύνονται για τις αλλεργίες.

Κλιματιστικά με μοναδικές καινοτομίες
Η γκάμα της Fujitsu περιλαμβάνει μοντέλα με μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία συμπληρώνουν ιδανικά τους παράγοντες που είδαμε μέχρι τώρα. Η Fujitsu Series KM, ξεχωρίζει λόγω της μεγάλης μονής περσίδας και του σχεδιασμού της θυρίδας παροχής του αέρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν μεγάλη παροχή αέρα και δημιουργούν γρήγορα μία άνετη ατμόσφαιρα. Έτσι τα επίπεδα θορύβου διατηρούνται χαμηλά ενώ ο θερμός αέρας μπορεί και φτάνει χαμηλά έως τα πόδια όλων μέσα σε ένα χώρο. Αν φύγουν όλοι από το χώρο, το κλιματιστικό Fujitsu το αντιλαμβάνεται, χάρη στον αισθητήρα αναγνώρισης ανθρώπων, ο οποίος βάζει τη συσκευή σε λειτουργία χαμηλής ισχύος όταν ανιχνευθεί η απουσία ανθρώπων, και την επαναφέρει μόλις κάποιος επιστρέψει.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορείτε να τα βρείτε στη σειρά Standard Large της Fujitsu για μεγαλύτερους χώρους, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σας.

Για τους μικρότερους χώρους ταιριάζουν τα μοντέλα από 9.000 έως 14.000 BTU.
Για υψηλή απόδοση και άνεση σε μεγαλύτερα δωμάτια υπάρχουν μοντέλα ισχύος 18.000-24.000 BTU.

Τι ξεχωριστό έχει όμως η σειρά Standard ΚΜ;

Λεπτή και κομψή τετράγωνη σχεδίαση

Η λεπτή και κομψή σχεδίαση αυτής της μονάδας εσωτερικού χώρου επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός εναλλάκτη θερμότητας υψηλής πυκνότητας πολλαπλών διαδρομών και ενός ανεμιστήρα υψηλής απόδοσης.

Άνετη παροχή αέρα και αθόρυβη λειτουργία

Ο συνδυασμός της μεγάλης θυρίδας της μονής ειδικά σχεδιασμένης περσίδας και της κατασκευής του συστήματος παροχής αέρα εξασφαλίζει άνετη και αθόρυβη παροχή αέρα.

Εξαιρετική απόδοση με εξοικονόμηση ενέργειας

Χάρη στη χρήση του εναλλάκτη θερμότητας Lambda υψηλής απόδοσης, του μεγάλου ανεμιστήρα εγκάρσιας ροής και του ψυκτικού μέσου R32 επιτυγχάνεται εξαιρετική ενεργειακή απόδοση.

Υβριδικός εναλλάκτης θερμότητας

Ο εξαιρετικά αποδοτικός, μεγάλος υβριδικός εναλλάκτης θερμότητας επιτυγχάνει τις καλύτερες στην κατηγορία τιμές SEER και SCOP.

Μεγάλος ανεμιστήρας εγκάρσιας ροής Ø107

Ο ανεμιστήρας μεγάλης διαμέτρου παράγει επαρκή όγκο αέρα ακόμα και με μειωμένη ισχύ.

Έλεγχος με έξυπνη συσκευή (προαιρετικά)

Μπορείτε να ελέγχετε το κλιματιστικό με το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή σας από οποιοδήποτε σημείο μέσα ή έξω από το σπίτι ή το κτίριο.

Προσαρμογέας ασύρματου AIRSTAGE

Ο προαιρετικός προσαρμογέας ασύρματου LAN επιτρέπει τον χειρισμό του κλιματιστικού μέσω ενός smartphone ή tablet από οποιοδήποτε σημείο εντός ή εκτός του σπιτιού ή του κτιρίου.
Για τον έλεγχο του κλιματιστικού, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Airstage στην έξυπνη συσκευή σας.

Δε φτάνει όμως να αγοράσουμε ένα κλιματιστικό προηγμένης τεχνολογίας. Για να μπορέσει ένα κλιματιστικό να αποδώσει στο μέγιστο καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε και σωστά.
Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές αποδοτικής λειτουργίας που πρέπει να γνωρίζετε. Πριν πατήσετε το “ON” λοιπόν, ή πριν επιλέξετε νέο κλιματιστικό για θέρμανση,

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία
Μετά την επιλογή του κατάλληλου κλιματιστικού, σειρά παίρνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις έτσι ώστε το κλιματιστικό να πετυχαίνει απόδοση και οικονομία στο μέγιστο. Πρώτη και σημαντικότερη ρύθμιση για οποιοδήποτε κλιματιστικό είναι αυτή της θερμοκρασίας. Τους χειμερινούς μήνες το κλιματιστικό πρέπει να ρυθμίζεται στους 21 – 23°C ενώ το αντίστοιχο εύρος για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι 25-27°C.
Επιλέγοντας αυτές τις θερμοκρασίες εξασφαλίζετε πως το κλιματιστικό θα σας χαρίσει ένα άνετο κλίμα στο σπίτι χωρίς να σπαταλά αλόγιστα ενέργεια για να φτάσει μία αχρείαστα υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία. Ο ρυθμός ή το πόσο γρήγορα θέλουμε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο δεν αλλάζει με βάση τη θερμοκρασία που θα ορίσετε, απλά κάνει το κλιματιστικό να δουλεύει παραπάνω, δαπανώντας περισσότερα για να την επιτύχει.

Μόνιμα αναμμένο κλιματιστικό = οικονομία
Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ένα σύγχρονο κλιματιστικό λειτουργεί πιο αποδοτικά όταν είναι μόνιμα αναμμένο. Αυτό οφείλεται στην τεχνολογία inverter, μέσω της οποίας τα κλιματιστικά προσαρμόζουν τη λειτουργία τους με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο. Έτσι, όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, τα κλιματιστικά με τεχνολογία inverter συνεχίζουν να δουλεύουν για να τη διατηρήσουν, αλλά καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα όταν είναι στην κατάσταση αυτή.
Αντιθέτως, αν επιλέγετε να απενεργοποιείτε το κλιματιστικό μόλις πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία και μετά από λίγο το ενεργοποιείτε και πάλι, τότε θα καταλήξετε να αυξήσετε την κατανάλωση ρεύματος.
Ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 23°C το χειμώνα ή στους 27 °C το καλοκαίρι και με αδιάκοπη λειτουργία όλη την ημέρα, διασφαλίζεται τόσο η άνεση όσο και η ενεργειακή εξοικονόμηση.
Σημαντικό tip: προτείνεται η επαρκής ανανέωση του αέρα μια ή δύο φορές την ημέρα!

Η υγρασία παίζει ρόλο στην αίσθηση της θερμοκρασίας
Τα κλιματιστικά, εκτός από την αυξομείωση της θερμοκρασίας ενός χώρου έχουν και το δευτερεύον πλεονέκτημα της μείωσης της υγρασίας του. Αυτό έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία τους κατά τους χειμερινούς μήνες. Η υψηλή υγρασία αυξάνει την αίσθηση ψύχους σε ένα χώρο και άρα η αφαίρεσή της βοηθά στη δημιουργία μίας πιο άνετης ατμόσφαιρας. Οπότε, αν ο χώρος σας έχει υψηλή υγρασία, χρησιμοποιώντας ένα κλιματιστικό για θέρμανση μπορείτε να κατεβάσετε κατά 1-2°C τον θερμοστάτη και να απολαύσετε το ίδιο άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Η συντήρηση εξασφαλίζει αποδοτική λειτουργία πάντα
Τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας αποδοτικότητας ενός κλιματιστικού είναι η σωστή συντήρησή του. Διατηρώντας το κλιματιστικό σε καλή κατάσταση δεν προλαβαίνετε απλώς βλάβες, είστε επίσης βέβαιοι πώς συνεχίζει να λειτουργεί αποδοτικά.
Ένα κομμάτι της συντήρησης μπορεί να γίνει από εσάς και αυτό είναι ο καθαρισμός των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας. Η συσσωρευμένη σκόνη εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα κάτι που μειώνει την αποδοτικότητα και οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης. Για το λόγο αυτό ενδείκνυται ο μηνιαίος καθαρισμός τους.
Το δεύτερο κομμάτι πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους τεχνικούς ετησίως και είναι η συντήρηση του κλιματιστικού, μέσω της οποίας μπορείτε να είστε βέβαιοι πως αυτό λειτουργεί σωστά. Παράλληλα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα εντοπιστεί εγκαίρως και θα αποφύγετε την παρατεταμένη καταπόνηση της συσκευής, η οποία αυξάνει την κατανάλωση και μειώνει τη διάρκεια ζωής της.
Επιλέγοντας κλιματιστικά Fujitsu επιλέγετε υψηλή ενεργειακή απόδοση και διευρυμένο εύρος λειτουργίας, ενώ ακολουθώντας τις συμβουλές μας μπορείτε να απολαύσετε μέγιστη απόδοση και οικονομία χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό σας για να ζεστάνετε αποδοτικά το χώρο σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *