Ένας Sous Chef για την κουζίνα σου!

Τώρα τις γιορτές ξοδεύουμε όλο και περισσότερο χρόνο στην κουζίνα και έχουμε ανάγκη από έναν έμπειρο βοηθό στο πλευρό μας! Το σπίτι μας μετατρέπεται λίγο σε μπιστρό, λίγο σε καφέ και λίγο σε εστιατόριο… η κουζίνα και ο φούρνος δεν προλαβαίνουν να ψήνουν για να μυρίσει το σπιτικό μας Χριστούγεννα. Ένα μεγαλοπρεπές Gala με καλεσμένους την βασιλόπιτα, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τα χριστουγεννιάτικα κέικ, τα μπισκότα και τους κορμούς έχει αρχίσει για τα καλά. Και πρωταγωνιστής; Φυσικά εσύ! Εσύ και ο μικρός θαυματουργός βοηθός σου που ήρθε για να σου λύσει τα χέρια, τις γιορτινές μέρες, με το τόσο απαιτητικό πρόγραμμα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Ας δούμε λοιπόν τι κερδίζουμε αν φωνάξουμε μια κουζινομηχανή για να γίνει ο Sous Chef μας.

Γιατί η κουζινομηχανή κερδίζει την μάχη με το μίξερ;

Με ένα μίξερ μπορούμε να κάνουμε σίγουρα, αρκετά πράγματα (π.χ. αυγολέμονα, κέικ, ζύμες τάρτας, μαγιονέζες) όμως η κουζινομηχανή μας δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες σε συνταγές πολύ πιο απαιτητικές (π.χ. μαρέγκες, ψωμιά, τσουρέκια) που ένα απλό μίξερ δεν μπορεί να μας καλύψει, και ακόμα πιο σημαντικό μας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, γιατί όσο εκείνη δουλεύει, εμείς έχουμε το χρόνο να κάνουμε άλλα πράγματα.

Να ζυγίσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, να ετοιμάσουμε τα ταψιά μας, να κοσκινίσουμε τα άλευρά μας κλπ. Όταν λοιπόν ο πήχης των απαιτήσεών μας ανεβαίνει, η λύση της κουζινομηχανής γίνεται μονόδρομος.

Οι κουζινομηχανές διαθέτουν εξαρτήματα ανάμιξης και χτυπήματος που δεν διαθέτει ένα απλό μίξερ.

Μεταλλικό χτυπητήρι για μαρέγκες, σαντιγί, χυλούς, μείγματα που θέλεις να «πάρουν αέρα» και να φουσκώσουν (π.χ μια κρεμ πατισιέ κ.α).
Φτερό για ανάμειξη υλικών, για παράδειγμα να χτυπήσεις το βούτυρο με τη ζάχαρη στους κουραμπιέδες ή το λάδι με τη ζάχαρη στα μελομακάρονα. Να φτιάξεις ακόμη κέικ, τριφτές ζύμες που δεν θέλουν πολύ ανακάτεμα όπως μπισκότα και ζύμες τάρτας ή κράμπλ.
Γάντζο για μαλακές ζύμες μαγιάς όπως ψωμιά, τσουρέκια κλπ. αλλά και για πιο σκληρές όπως είναι η ζύμη για φύλλο πίτας.
Ειδικό φτερό για πολύ απαλό ανακάτεμα. Κάποιες φορές η συνταγή απαιτεί να χτυπήσουμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια και να ενσωματώσουμε στο τέλος την χτυπημένη μαρέγκα στη ζύμη με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας σιλικόνης ώστε να μην χάσουμε τον αέρα από το μίγμα και να παραμείνει αφράτο και μετά το ψήσιμο.  

Με ποια κριτήρια διαλέγουμε όμως τον βοηθό μας;

  1. Την ισχύ της, φροντίζουμε να είναι όσο πιο δυνατή γίνεται ώστε να μπορεί να δουλεύει με άνεση και αντοχή για πολλά πολλά χρόνια.
  2. Το μέγεθος του κάδου ποικίλει σε περιεκτικότητα που φτάνει μέχρι 8 λίτρα. Επιλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.
  3. Επίσης, προτιμάμε πάντα τον μεταλλικό από τον πλαστικό κάδο γιατί είναι πολύ πιο ανθεκτικός και πλένεται πιο εύκολα.

Με την σιγουριά μίας Sous Chef κουζινομηχανής, θα γίνεις επαγγελματίας!

Με μία κουζινομηχανή στο πάγκο της κουζίνας θα νοιώθεις ότι έχεις πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση για τις μαγειρικές σου δυνατότητες, ακόμα και αν μέχρι τώρα η σπεσιαλιτέ σου ήταν το τοστ. Στο Blog (https://www.expert-hellas.gr/syntages/) μας θα βρεις εύκολες και νόστιμες συνταγές για να απογειώσεις το γιορτινό σου τραπέζι, ενώ ορισμένα μοντέλα έρχονται με δωρεάν βιβλίο συνταγών για να φτιάξεις τις καλύτερες δημιουργίες. Διάλεξε μια πρωτότυπη συνταγή, «κούμπωσε» τα κατάλληλα εξαρτήματα, ρίξε τα υλικά στον κάδο, και η κουζινομηχανή αναλαμβάνει όλη την υπόλοιπη προετοιμασία.

Είσαι έτοιμ@ να καταπλήξεις τους πάντες στο γιορτινό τραπέζι;

Για το τέλος σου αφήσαμε μία πανεύκολη συνταγή, που εκτός από πολύ νόστιμη είναι και ένα τέλειο στολίδι για το τραπέζι σου.

Ας φτιάξουμε μαζί σοκολατένια κουκουνάρια!

Θα χρειαστούμε:

Για τα κουκουνάρια:

  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κακάο
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Για τη συναρμολόγηση:

  • 14 κράκερς stick
  • 200 γρ. δημητριακά choko flakes

Εκτέλεση:

  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κουκουνάρια στο μπολ της κουζινομηχανής μας και τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά μέχρι να  να ομογενοποιηθούν.
  • Παίρνουμε περίπου 60 γρ. μείγματος και σχηματίζουμε ένα αχλαδάκι. Βάζουμε στο κέντρο κατακόρυφα ένα κράκερ stick και “χτίζουμε” το κουκουνάρι μας, μπήγοντας Choco flakes γύρω γύρω από το μείγμα. Ξεκινάμε από τη βάση και τελειώνουμε στην κορυφή. Επαναλαμβάνουμε για όλο το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση.

Είναι έτοιμα για να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *