Ανακυκλώνουμε και τα Χριστούγεννα!

Ανακυκλώνουμε και τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι η ώρα να προμηθευτούμε χαρτιά περιτυλίγματος, διακοσμητικά για τα δώρα μας, ψεύτικα γκι, αστραφτερές κορδέλες και ένα σωρό άλλα μπλιμπλίκια.
Τι θα γινόταν όμως αν αυτά τα Χριστούγεννα κάναμε την ανατροπή και λαμβάναμε υπόψη μας και το περιβάλλον;

Τα χαρτιά δώρου δεν μπορούν να ανακυκλωθούν!

Οι χριστουγεννιάτικες συσκευασίες δώρων είναι όμορφες, ελκυστικές και δίνουν μία προσωπική πινελιά στα δώρα μας. Δυστυχώς, υπάρχει ένα πρόβλημα με το χαρτί και τα κορδόνια συσκευασίας δώρου – δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Λόγω του χρωματισμού της επιφάνειας, των επικαλύψεων και των ταινιών, τα παραδοσιακά χαρτιά δώρου δεν είναι κατάλληλα για συλλογή χαρτιού, επομένως πρέπει να τοποθετούνται σε ανάμεικτα απόβλητα.
Ωστόσο, εάν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε παραδοσιακό χαρτί περιτυλίγματος, ή μας δώσουν δώρο σε παραδοσιακό περιτύλιγμα, μπορούμε να το φυλάξουμε και να χρησιμοποιήσουμε ξανά του χρόνου!.

Η φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία είναι μια επιλογή που μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Χρησιμοποιώντας οικολογικές συσκευασίες δώρων και διακοσμητικά, μειώνουμε το βάρος των χριστουγεννιάτικων σκουπιδιών και εξοικονομούμε φυσικούς πόρους!

Ας βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει!

Το έτοιμο χαρτί συσκευασίας δώρου δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη επιλογή όταν θέλουμε να φτιάξουμε ελκυστικές συσκευασίες δώρων.
Για παράδειγμα, εφημερίδες, περιοδικά και παλιά χαρτιά χαρτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε τις πιο πρωτότυπες συσκευασίες δώρων. Το καφέ χαρτί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως υλικό συσκευασίας, κάνει επίσης το περιτύλιγμα του δώρου μας προσφέρει έναν ελεύθερο καμβά για να σχεδιάσουμε πάνω τoυ ή και να αφήσουμε την προσωποποιημένη ευχή μας! Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά παλιά υφάσματα, αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποια χρώματα ή μοτίβα.

Δεν χρειάζεστε επίσης ταινία για να τυλίξουμε τα δώρα μας! Στο YouTube μπορούμε να βρούμε πολλά διαφορετικά βίντεο για το πώς να τυλίξουμε τα δώρα μας με έξυπνη εμφάνιση χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ούτε ένα κομμάτι ταινίας.

Όσον αφορά τη διακόσμηση συσκευασιών, το μόνο όριο είναι η φαντασία σας! Τα όμορφα κλαδιά κωνοφόρων και τα κουκουνάρια λειτουργούν καλά ως διακοσμητικά. Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να διπλώσουμε ένα χάρτινο φιόγκο origami σε μια εντυπωσιακή συσκευασία.
Τέλος μπορούμε εύκολα να αντικαταστήσουμε το παραδοσιακό κορδόνι δώρου με ένα όμορφο κορδόνι από γιούτα που είναι βιοδιασπώμενο!

Ανακυκλώστε σωστά τα σκουπίδια των Χριστουγεννιάτικων λιχουδιών!

Σε κάποια σπίτια (σίγουρα όχι στα δικά μας πάντως) κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συχνά υπάρχουν αρκετά περισσεύματα. Προσέχοντας μερικά πράγματα εκ των προτέρων, μπορούμε εύκολα να μειώσουμε την ποσότητα των απορριμμάτων καθώς αν γνωρίζουμε πώς θα πρέπει να ανακυκλώνονται τυχόν απόβλητα, η διαδικασία διαλογής τους γίνεται πιο εύκολη.
Ξέρετε πώς πρέπει να ταξινομήσετε τα πιο kinky χριστουγεννιάτικα απόβλητα;

Ένα από τα πιο ενοχλητικά απόβλητα είναι το λίπος τηγανίσματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αδειάζουμε στην αποχέτευση ή στην τουαλέτα, παρόλο που πολλοί το κάνουν. Αντίθετα, μπορούμε να βάλουμε το λίπος τηγανίσματος είτε σε ένα σφραγισμένο δοχείο συσκευασμένο σε ανάμεικτα απόβλητα είτε στερεοποιημένο σε ένα δοχείο βιολογικών απορριμμάτων. Ο καλύτερος τρόπος, ωστόσο, είναι να επαναχρησιμοποιήσουμε το λίπος τηγανίσματος στο μαγείρεμα μας.
Περίτεχνες συσκευασίες γεμάτα καραμέλες και σοκολατάκια κατακλύζουν κάθε σπίτι, αλλά πώς τα ανακυκλώνουμε; Το ίδιο το κουτί είναι συνήθως χαρτόνι, όπως είναι και το πιάτο που μοιάζει με χαρτί πάνω από τα ζαχαρωτά. Το πλαστικό περιτύλιγμα και η πλαστική βάση του κουτιού ανήκουν στη συλλογή πλαστικών συσκευασιών. Οι ίδιες οδηγίες ισχύουν και για τα χριστουγεννιάτικα ημερολόγια. Τα περιτυλίγματα για τα σοκολατάκια και τις καραμέλες είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό, αλουμίνιο ή χαρτί. Μπορούν όλα να ταξινομηθούν στα δικά τους δοχεία συλλογής (πλαστική συλλογή, συλλογή μετάλλων, συλλογή από χαρτόνι.)

Έτσι ανακυκλώνουμε και τα υπόλοιπα απορρίμματα των Χριστουγέννων!

Μετά τον εορτασμό των Χριστουγέννων, το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο αφήνεται να σαπίσει σε μία γωνία. Ξεχνάμε όμως ότι είναι…δέντρο. Μπορούμε να στεγνώσουμε και να ψιλοκόψουμε το έλατο για καυσόξυλα ή ως μείγμα σε κομπόστ. Έτσι η χαρά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, μας συντροφεύει και μετά το πέρας των γιορτών!
Τα κεριά είναι απαραίτητο μέρος των Χριστουγέννων, δημιουργώντας ζεστασιά και ατμόσφαιρα καθ ‘όλη τη διάρκεια των γιορτών. Ταξινομούμε τα υπολείμματα κεριών, τα φυτίλια και τα φανάρια κεριών σε ανάμεικτα απόβλητα, πλαστικά και γυάλινα φανάρια ανήκουν επίσης στα μικτά απόβλητα.
Τα σπασμένα σετ φωτιστικών και τα κεριά led ανήκουν στη συλλογή ηλεκτρικού εξοπλισμού, και μπορείτε να τα ανακυκλώσετε σε ένα κατάστημα Expert για παράδειγμα.
Οι σπασμένες χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις πηγαίνουν κυρίως σε ανάμεικτα απόβλητα. Ωστόσο, αν περισσότερο από το μισό της διακόσμησης είναι μεταλλικό, βάλτε το σε μια μεταλλική συλλογή.

Με αυτές τις συμβουλές είστε έτοιμοι για πιο οικολογικά Χριστούγεννα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *