Αρχείο Κατηγοριών: Tips

Χειμώνας και κάστανο πάνε χέρι χέρι

Χειμώνας, κρύο, χιόνι, ίσον κάστανο. Τα κάστανα, είτε ψητά, είτε βραστά, έχουν μία πλούσια γεύση και νοστιμιά, με αρκετές θερμίδες που παρόλα αυτά δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη μεγάλη διατροφική τους αξία.  Πού τα συναντάμε στην Ελλάδα; Οι καστανιές ή αλλιώς «αρτόδεντρα», ευδοκιμούν στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, στις ορεινές περιοχές της Κρήτης και της Λέσβου. […]

Διακόσμηση χριστουγεννιάτικων μπισκότων

Η ωραιότερη εποχή για να μη μπεις στην κουζίνα με τα παιδιά. Οι γιορτές έρχονται και εμείς σιγά σιγά ξεκινάμε το στόλισμα και τις προετοιμασίες. Τα μπισκότα έχουν την τιμητική τους αφού τα πιτσιρίκια ξετρελαίνονται να παίζουν με αυτά! Πολλά σχέδια, σχήματα, χρώματα εξιτάρουν τη φαντασία μας και μας προσκαλούν να τα διακοσμήσουμε. Εδώ, λοιπόν, […]

Tips για εύκολο και σωστό στρώσιμο των χαλιών!

Κατά την παράδοση χαλιά στρώνουμε πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Ο Άγιος Δημήτρης σηματοδοτεί την έναρξη κατά κάποιον τρόπο, τον ερχομό της εορταστικής περιόδου αφού μετά από αυτή την γιορτή ακολουθούν ένα πλήθος εορτών μέχρι και τα Χριστούγεννα. Θέλουμε λοιπόν να έχουμε το σπίτι μας όμορφο, καθαρό, φροντισμένο και ζεστό, ώστε να το χαιρόμαστε […]

4 ιδέες για Κυριακάτικη βόλτα με τα παιδιά!

Μουσείο Συναισθημάτων Το Μουσείο Συναισθημάτων φιλοξένησε όλο τον Σεπτέμβριο μια σειρά από δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, την Κυριακή όμως (30/9) έχει ένα υπέροχο εργαστήριο εξερεύνησης του θυμού για παιδιά, εφήβους 10-15 χρονών και ενήλικες μαζί. «Ο Θυμός και τα άλλα συναισθήματα» μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τη σχέση που έχει ο […]

Τι να προσέξω όταν αγοράζω κουζίνα για το σπίτι μου?

Η κουζίνα είναι μια από τις πιο βασικές οικιακές συσκευές του σπιτιού. Είναι η συσκευή η οποία σε συνεργασία με τη μαγείρισσα του σπιτιού φροντίζει για την διατροφή μας, για τις πείνες αργά το βράδυ, για τις λιγούρες μετά το μεσημεριανό ύπνο και γενικά για ό,τι περνάει από το στομάχι μας! Λίγα σημεία στα οποία […]

Σπιτικές σάλτσες που πάνε παντού!

Οι σάλτσες στην μαγειρική τέχνη αποτελούν ένα βασικό και σημαντικό κεφάλαιο. Δε νοείται chef να μην έχει στην κατοχή του τις βασικές συνταγές για τις σάλτσες και τα παράγωγα αυτών. Πρόκειται για τις 4 βασικές σάλτσες που θεμελιώθηκαν από τον μεγάλο Γάλλο chef Marie-Antoine Careme και οι άλλες 2 προστέθηκαν αργότερα από τον έτερο σημαντικό […]

Φτιάχνοντας σπιτικό πετιμέζι

Ο τρύγος έχει ξεκινήσει και τα σταφύλια ρέουν με αφθονία στα τελάρα. Φέτος, λοιπόν, θα φτιάξουμε παρεούλα το δικό μας αγνό πετιμέζι. Ο παππούς μου κάθε χρόνο το ετοιμάζει τον Σεπτέμβριο με τον παραδοσιακό τρόπο. Βγαίνει στην αυλή, ετοιμάζει τη φωτιά με ξύλα και τοποθετεί το καζάνι. Έχετε στο μυαλό σας τον Πανοραμίξ που στέκεται […]