Αρχείο Κατηγοριών: Οι Συνταγές μας

Ζεστή σαλάτα με ρεβίθια, κάρυ και τραγανές αραβικές πιτούλες

Επί το έργον: Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι βαλσαμικού, το κάρυ, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το dressing, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την ξινομυζήθρα […]

Μανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού

Επί το έργον: Τοποθετούμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολάκι με λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Καθαρίζουμε όλα μας τα λαχανικά και τα χοντροκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Περιμένουμε να ζεσταθεί και έπειτα βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά […]

Τάρτα με γαλοπούλα και σπανάκι

Επί το έργον: Τη ζύμη αν θέλουμε την ετοιμάζουμε μία μέρα πριν για να δέσουν τα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό. Δουλεύουμε με τα χέρια μας τη ζύμη και προσθέτουμε κομματάκια κομματάκια το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να […]

Σοκολατάκια λευκής σοκολάτας με βασιλόπιτα και Grand Marnier

Επί το έργον: Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη βασιλόπιτα την οποία έχουμε θρυμματίσει πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια, τη λιωμένη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το grand marnier και το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία ενιαία, εύπλαστη ζύμη. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο. Πλάθουμε σε μπαλάκια […]

Ψητό μπούτι αρνίσιο με μήλα και πετιμέζι

Επί το έργον: Παίρνουμε το μπούτι και ανοίγουμε τρύπες σε διάφορα σημεία. Κόβουμε την κάθε σκελίδα του σκόρδου στα τέσσερα και τα τοποθετούμε μέσα στις τρύπες μαζί με το φρέσκο δενδρολίβανο. Αλείφουμε το μπούτι με τη μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στη γάστρα. Τοποθετούμε γύρω του τα μήλα, τα κρεμμύδια και τα καρότα. Στο […]

Σοκολατένιος κορμός με μους κάστανο (Buche De Noel)

Επί το έργον: Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες. Χτυπάμε πολύ καλά για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. Έπειτα ρίχνουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία μαρίζ. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στη λαμαρίνα του φούρνου […]

Χοιρινό καρέ με σάλτσα δαμάσκηνα

Μπήκαμε στο κλίμα των εορτών και ξεκινάμε ζεστά για την διοργάνωση των τραπεζωμάτων. Η λίστα του σούπερ μάρκετ είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει πολλά χριστουγεννιάτικα καλούδια. Η αναζήτηση για τις εορταστικές συνταγές είναι πυρετώδης και κάπου εκεί ξεκινάει το πελάγωμα. Μην ανησυχείτε όμως γιατί πραγματικά μπορούμε να οργανωθούμε σωστά. Για αρχή διαλέγουμε το κρεατικό που επιθυμούμε. […]

Κουραμπιέδες

Είναι άσπροι και λαχταριστοί με άχνη ζάχαρη πολλή! Ποια είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο αίνιγμα; Μα φυσικά, οι κουραμπιέδες! Γίνεται Χριστούγεννα χωρίς τους ασπρισμένους, μπισκοτένιους γεμάτους καβουρδισμένα αμυγδαλάκια κουραμπιέδες; Μα φυσικά όχι. Το σπίτι πλημμυρίζει από μυρωδιές και αναμνήσεις, ντύνεται στα γιορτινά τους και οι καρδιές ζεσταίνονται. Ο κουραμπιές είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό γλύκισμα που […]

Pancakes με καραμέλα γάλακτος

Η επέλαση των pancakes! Έτσι ακριβώς περιγράφω την κυριολεκτική μανία του συγκεκριμένου «κινήματος». Στην καθημερινότητά μας εισάγονται νέες ορολογίες και εμείς προσαρμοζόμαστε σε αυτές. Ποιες είναι; Τα brunch και pancakes. Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μια καταναλωτική τρέλα με τα λεγόμενα pancakes όπως τα ονομάζουν στην Αμερική.  Είναι αλήθεια πως η αμερικάνικη κουλτούρα έχει εισχωρήσει […]

Ριζότο μιλανέζε με χοιρινά φιλετάκια

Ριζότο: ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και κίτρινο χρώμα. Οι Ιταλοί γνωρίζουν πολύ καλά από κουζίνα και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ανοίγουμε ένα βιβλίο μαγειρικής ή ένα site αντίστοιχα. Ποια είναι όμως η ιστορία του συγκεκριμένου πιάτου; Η συγκριμένη συνταγή υπάρχει εδώ και αιώνες κι έχει υποστεί πολλές δοκιμές και αλλαγές μέχρι να φτάσουμε στη […]