Κάν’ το σαν τη μαμά!

Το να σε ξέρει ο ντελιβεράς με το όνομά σου, σημαίνει ότι πάντα κάποιος θα είναι εκεί για σένα αλλά το πορτοφόλι σου θα αδειάζει επικίνδυνα κατά την τρίτη συνεχόμενη μέρα! Οι συνταγές για φοιτητές, είναι κάτι που όλοι λατρεύουμε για την ευκολία, την ταχύτητα, και φυσικά για τη νοστιμιά τους. Είτε είσαι νέος φοιτητής σε μια νέα πόλη, είτε είσαι στο δεύτερο, τρίτο, τέταρτο… έτος των σπουδών σου, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να φτιάξεις μουσακά. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε για σένα μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές για να ικανοποιήσεις το στομάχι σου αλλά και το πορτοφόλι σου.

Τα μακαρόνια είναι και θα παραμείνουν οι καλύτεροι φίλοι σου!

Γι’ αυτό η πρώτη μας συνταγή είναι κάτι classic: Μία μακαρονάδα με την πιο εύκολη σάλτσα ντομάτας!

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ|
  • 5-6 ντοματίνια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)

Eκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πολτό μαζί με τις φέτες της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει μέχρι να χυλώσει. Τότε προσθέτουμε τον περισσότερο από τον βασιλικό μας ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε το τηγάνι από το μάτι
  2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε στον βραστήρα περίπου όσο νερό χρειάζεται για να γεμίσει η κατσαρόλα μας και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Με αυτό το νερό γεμίζουμε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και τα σπαγγέτι μας, και τα αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο λέει η συσκευασία τους.
  3. Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι για να ενωθούν οι γεύσεις και τα υλικά και σερβίρουμε! Οι λάτρεις του τυριού μπορούν να συνοδέψουν τη μακαρονάδα τους με τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα. Ενώ για να δείχνει ακόμα πιο professional το πιάτο μας, μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μια κορφούλα βασιλικού.

Αν θες κάτι νόστιμο χωρίς να χρειαστεί να πλένεις μετά, σου έχουμε την τέλεια συνταγή.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα τηγάνι και τα πιο νόστιμα Mac ‘n’ cheese με μπέικον θα είναι έτοιμα!

Υλικά

  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 150 γρ. μπέικον
  • 850 γρ. γάλα πλήρες
  • 200 γρ. mix τυριών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. mix τυριών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί.

2. Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του ματιού και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά.

3. Σε αυτό το χρονικό διάστημα Προσθέτουμε το mix τυριών σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με τη σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί με την σάλτσα μας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τα πιο νόστιμα Mac ‘n’ cheese είναι έτοιμα! Σερβίρουμε κατά βούληση με το έξτρα mix τυριών και το πιπέρι.

Με το κοτόπουλο δεν έχασε ποτέ κανείς!

Έλα να φτιάξουμε μαζί τις πιο νόστιμες Κοτομπουκίες!

Υλικά

  • 300 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 200 γρ. δημητριακά (Pro tip:μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για τα δημητριακά, τα αγαπημένα σου θρυμματισμένα πατατάκια)
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Eκτέλεση

  1. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους και το αλατίζουμε καλά.
  2. Περνάμε μια μια τις μπουκίτσες μας από το αλεύρι και στη συνέχεια από το διάλυμα αυγού. Τέλος το περνάμε από τα δημητριακά ή τα πατατάκια μας μέχρι να επικαλυφθεί από όλες τις πλευρές.
  3. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καλό θα ήταν να τηγανίζουμε τις μπουκιές μας σε μικρές δόσεις, ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα και να γίνει τραγανή η κρούστα με ζουμερό ψαχνό.
  4. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές μας σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Θα έρθουν μέρες που θα είσαι άρρωστ@ και θα σου λείπει η μαμά σου όσο κανείς.

Αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι άλλο από μία καλή, ζεστή, και κλασσική Κοτόσουπα!

Υλικά

  • 1 νωπό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Ρύζι Καρολίνα
  • 4-5 κλωναράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό
  • 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τη δάφνη, και το μίγμα μπαχαρικών μας. Προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να τα σκεπάζει πολύ καλά, τα αλατίζετε και τα αφήνουμε σε δυνατή να πάρουν βράση. Το ξαφρίζουμε.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρεύεται μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κοτόπουλο. Στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα μας το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τη δάφνη, και ρίχνετε το ρύζι. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο παραπάνω νερό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλα 10-15 λεπτά.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ μας το ασπράδι του αβγού, προσθέτουμε στη συνέχει τον κρόκο και τον χυμό από το λεμόνι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε δύο -τρεις κουτάλες από τη σούπα μας και το ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά και με γρήγορες κινήσεις. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  4. Ξεκοκκαλίζουμε καλά όλα τα «δεύτερα» κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με λίγο από το ψαχνό και τα προσθέτουμε στη σούπα μας. Τα υπόλοιπα «καλά» κομμάτια, μπορούμε να τα στραγγίξουμε καλά, και να τα σοτάρετε με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Σβήνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Κλασικά και αγαπημένα πιάτα:

Όταν βιάζεσαι, είτε γιατί πρέπει να φύγεις γρήγορα από το σπίτι, είτε γιατί έχεις άπειρο διάβασμα, τα λουκάνικα με αυγά και πατάτες είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Υλικά

Για τις πατάτες:

  • 2 πατάτες, μέτριες
  • 200 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τα λουκάνικα με αυγά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. λουκάνικα , καπνιστά
  • 4-5 αυγά, μεσαία
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φέτα, τριμμένη
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Eκτέλεση

Για τις πατάτες:

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.
Ταυτόχρονα, τρυπάμε με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία τις πατάτες μας, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 8-9 λεπτά.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι.

Για τα λουκάνικα με αυγά:

Τοποθετούμε ένα δεύτερο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες, και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Σπάμε τα αυγά στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με το αλάτι μόνο τα αυγά, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και σερβίρουμε προσθέτοντας κατά βούληση τριμμένη φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι.

Ήρθε η ώρα να μάθεις να φτιάχνεις το αγαπημένο σου  φαγητό. Ναι, αυτό που λάτρευες από παιδί και πάντα θα σε κερδίζει: τα νόστιμα και σπιτικά Κεφτεδάκια!

Υλικά

  • 150 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά χοιρινό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 αυγό, μεσαίο
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα, προαιρετικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. πατάτες
  • 600 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

Eκτέλεση

  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με 300 ml σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί. Ταυτόχρονα, βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αβγό, προαιρετικά τη μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, περίπου 28-30 τμχ, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε ώστε το αλεύρι να καλύψει όλη η επιφάνειά τους. Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι τινάζοντας τα κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  3. Παράλληλα, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε 300 ml σπορέλαιο. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τις τηγανητές πατάτες.

Για το τέλος, σου αφήσαμε μία πολύ εύκολη συνταγή για ανοιχτή σοκολατόπιτα.

Υλικά

Για το μείγμα σοκολάτας:

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σύνθεση:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα:

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας

Eκτέλεση

Για το μείγμα σοκολάτας

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Ανοίγουμε καλά τη σφολιάτα με έναν πλάστη.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στις άκρες, αφήνοντας ένα μικρό κενό περιμετρικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο.
Κόβουμε τις γωνίες της σφολιάτας για να μπορέσει να διπλωθεί πιο εύκολα.
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο το εσωτερικό μέρος του τετραγώνου και καλύπτουμε με την κάθε πλευρά της σφολιάτας, την κουβερτούρα. Δεν χρησιμοποιούμε όλο τον κρόκο γιατί θα τον χρειαστούμε και αργότερα.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη τη βάση της σφολιάτας για να ψηθεί και να μη φουσκώσει.
Μεταφέρουμε την τάρτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας στο εσωτερικό της σφολιάτας, και αλείφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω τις άκρες της ζύμης που έχουμε διπλώσει.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Για το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτας.
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε..

Οι experts σου εύχονται ένα νόστιμο ταξίδι στο νέο κεφάλαιο της φοιτητικής σου ζωής!
Αποθήκευσε αυτό το άρθρο για να σου δώσει έμπνευση τις μέρες που βιάζεσαι και δε θα ξέρεις τι να μαγειρέψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *