IFA EXPERTS

Ο Σεπτέμβριος είναι κατεξοχήν ο μήνας της Internationale Funkausstellung Berlin, ευρύτερα γνωστής ως IFA Berlin ή αλλιώς ως η μεγαλύτερη και πιο διάσημη εμπορική έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών στην Ευρώπη, η οποία διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου του Βερολίνου!

Από την πρώτη μέρα στην #IFA2023 έγινε ξεκάθαρο ότι αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε σαν γνώση και τεχνολογία, είναι το εντυπωσιακό οικοσύστημα #SmartThings της Samsung. Μία σειρά από καινοτομίες για ένα πιο συνδεδεμένο σπίτι που…ζει για σένα! Συγκεκριμένα, η παρουσία της Samsung στην IFA 2023 συμπίπτει με μία νέα έρευνα καταναλωτών που διεξήγαγε η εταιρεία σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να κατανοήσει τις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο σπίτι.

Ο Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, της Samsung Europe δήλωσε: «Στη Samsung μας ενδιαφέρει να συνδέουμε τους χρήστες μας με τους ανθρώπους, τα μέρη και την ψυχαγωγία που είναι πιο σημαντική για εκείνους. Θα συνεχίσουμε να επωφελούμαστε των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες, για να διασφαλίσουμε ότι το οικοσύστημα SmartThings αναπτύσσεται με τρόπο που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν ακόμα περισσότερα με όλα εκείνα τα πράγματα που έχουν σημασία για εκείνους».

Αν κάτι μας έδειξε ο Covid19 είναι ότι το σπίτι μας είναι ένας πολυχώρος. Μπορεί και επιβάλλεται να είναι τα πάντα, το γραφείο μας, ο χώρος που ερχόμαστε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά μας, ο χώρος ψυχαγωγίας μας αλλά και ο χώρος χαλάρωσης και αποφόρτισης. Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό, αν η επιστροφή στο σπίτι σημαίνει ότι επιστρέφεις ταυτόχρονα σε όλους τους παραπάνω χώρους;

285 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες του οικοσυστήματος SmartThings τα κατάφεραν! Προσάρμοσαν και εξατομίκευσαν το σπίτι τους, ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες τους σε real time, συνδέοντας και ελέγχοντας πολλαπλές συσκευές από μία εφαρμογή. Και τώρα μπορείς και εσύ!

Άφησες τον θερμοσίφωνα ανοιχτό; Είναι τα παιδιά ή ο τετράποδος φίλος σου μόνα στο σπίτι και ανησυχείς για την ασφάλεια και την φροντίδα τους; Κάθισες να δεις ταινία και βαριέσαι να σηκωθείς να κλείσεις τα φώτα και να φτιάξεις ατμόσφαιρα; Θες τα ρούχα σου να είναι έτοιμα και φρεσκοπλυμένα λίγο πριν μπεις στο σπίτι; Θες έναν Personal Trainer; Όποιες και να είναι οι ανάγκες σου στο οικοσύστημα SmartThings θα βρεις τον απόλυτο σύμμαχο.

Πριν σου αναλύσουμε όλα όσα μάθαμε για αυτό το οικοσύστημα, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου κάτι μας ενθουσίασε. Πρόκειται για το λανσάρισμα της εφαρμογής που κάθε Generation περίμενε!
Βάλε τέλος στην ερώτηση:  Τί θα φάω σήμερα; Τί να μαγειρέψω; Τί μπορώ να φτιάξω με όσα έχω στο ψυγείο; Η λύση ακούει στο όνομα Samsung Food. Και όχι δεν είναι άλλη μία εφαρμογή delivery, αλλά μία νέα εξατομικευμένη πλατφόρμα τροφίμων και συνταγών με τεχνολογία AI.

Το Samsung Food θα είναι διαθέσιμο σε 104 χώρες σε όλο τον κόσμο και σε οκτώ γλώσσες –ΜΑΚΑΡΙ η μία από αυτές να είναι τα ελληνικά- και στην ουσία θα σου προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες διατροφής μέσα από περισσότερες από 160.000 διαθέσιμες συνταγές. Ο νέος σου εξατομικευμένος βοηθός μαγειρικής θα σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις νέα πιάτα, να δημιουργήσεις το δικό σου εξατομικευμένο πλάνο γευμάτων αλλά και να παραγγείλεις όλα τα υλικά που χρειάζεσαι online. Και γίνεται ακόμα καλύτερο! Η υπηρεσία θα σε βοηθά να ελέγξεις τις συσκευές στις οποίες μαγειρεύεις, θα σε καθοδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος και θα σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τις αγαπημένες τους συνταγές ακόμα και με τη μαμά σου.

Ο άνθρωπος που είναι ο ιθύνων νους πίσω από αυτό είναι ο Chanwoo Park, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Service Biz Group στο Digital Appliances Business της Samsung Electronics, που σίγουρα είναι ένας από εμάς.#foodie
«Το φαγητό που απολαμβάνουμε και ο τρόπος προετοιμασίας του είναι κομβικής σημασίας για την καθημερινή μας ζωή. Άλλωστε, όλοι μας αγαπάμε να μαγειρεύουμε και να τρώμε μαζί. Το Samsung Food, συνδέοντας τις ψηφιακές συσκευές και τις συσκευές κινητής σε ολόκληρο το οικοσύστημα της Samsung και βοηθώντας τους χρήστες από τη λίστα αγορών μέχρι το δείπνο τους, αξιοποιεί τις προηγμένες δυνατότητες τεχνολογίας AI για να προσφέρει μια εξαιρετικά εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία φαγητού, την οποία οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν απευθείας από την παλάμη τους».

Είναι μία εφαρμογή που συνεχώς αναπτύσσεται. Μέχρι το τέλος τους έτους το Samsung Food θα σου δίνει την δυνατότητα να το φέρεις ακόμα περισσότερο στα μέτρα σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να “πειράξεις” τις συνταγές, ώστε να ταιριάζουν με τις διατροφικές σου συνήθειες και τον τρόπο ζωής σου πχ να μπορείς να μετατρέψεις κάθε συνταγή σε vegan, με μερικές μόνο κινήσεις. Και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος σύμμαχος για την υγεία σου καθώς η εφαρμογή προβλέπεται να συνδεθεί και με το Samsung Health, ώστε το πρόγραμμα των γευμάτων που σου προτείνει να σε υποστηρίζει να πετύχεις τους στόχους υγείας που έχεις θέσει.

Και από το 2024, η εφαρμογή Samsung Food θα σε συντροφεύει σε κάθε σου γεύμα, ακόμα και εκτός σπιτιού, αφού θα χρησιμοποιεί φωτογραφίες των γευμάτων σου για να ελέγξει τις διατροφικές πληροφορίες και να αναγνωρίσει συστατικά. Πες τέλος στις διατροφικές αλλεργίες, στο άγχος για το πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρως αλλά και στο πώς θα κλέψεις τη συνταγή από το τέλειο γεύμα που μόλις έφαγες!

Δεν είναι τυχαίο που η Samsung αναπτύσσει εφαρμογές που ως τελικό στόχο τους έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και της υγείας των καταναλωτών της. Είναι μία εταιρεία που παραμένει πιστή στην δέσμευσή της να βοηθήσει στην δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.

Καθώς οι τιμές στην ενέργεια αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη, όλος ο κόσμος ανησυχεί για το κόστος λειτουργίας των συσκευών στο σπίτι τους. Προκειμένου να μειωθεί το άγχος και αντιστραφεί το αυξανόμενο κόστος για για εσένα, το SmartThings Energy σε βοηθάει να βελτιστοποιήσεις την ενέργεια που χρησιμοποιείται από όλες τις συσκευές, να προσαρμόσεις την κατανάλωση για να επιτύχεις τη χαμηλότερη δυνατή χρήση. Για παράδειγμα, η λειτουργία AI Energy Mode στο SmartThings Energy σου επιτρέπει την παρακολούθηση και τη μείωση της χρήσης ενέργειας του πλυντηρίου έως και 70%, χρησιμοποιώντας το Ecobubble για πλύσιμο με δροσερό νερό αντί για ζεστό. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι τεχνολογίες θέρμανσης, όπως οι αντλίες θερμότητας, μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά, στην πρώτη γραμμή της οποίας βρίσκεται η Samsung. Οι έξυπνες αυτές αντλίες θερμότητας με πηγή αέρα, λειτουργούν με δεξαμενές ζεστού νερού οικιακής χρήσης ή με το ClimateHub της Samsung, για να κάνουν το σπίτι σου άνετο όλο το χρόνο.

Θέλοντας να συμβάλει όσο περισσότερο μπορεί στην δημιουργία ενός βιώσιμου τρόπου ζωής για όλους και να κάνει αυτές τις δυνατότητες πραγματικότητα, η Samsung συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρείες σε όλους τους τομείς. Ένα ακόμα παράδειγμα προς μίμηση, είναι η προσπάθεια να ενσωματώσει όλες τις δυνατότητες της «έξυπνης» τεχνολογίας σε σπίτια προτού αυτά αγοραστούν. Για να το πετύχει αυτό απευθύνθηκε στην ABB Smart Buildings και την SMA, έναν από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης στον κόσμο, και μαζί ελπίζουν να συνδέσουν τους ανθρώπους ακόμα πιο στενά με τα σπίτια τους. Με την ενσωμάτωση των προϊόντων ABB και SMA στο SmartThings Energy, τα σπίτια θα έχουν τη δυνατότητα παραδείγματος χάριν, να έχουν συσκευές που λειτουργούν αποκλειστικά στον βέλτιστο χρόνο, να γίνεται προσαρμογή της κατανάλωσης με βάση τις τιμές ενέργειας και τα πρότυπα χρήσης αλλά και βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας με βάση την ηλιακή παραγωγή.

Μία ακόμα συνεργασία που αξίζει να σημειωθεί και δείχνει ακριβώς πόσο σημαντικές είναι οι συνεργασίες για την επίτευξη ενός τόσο σημαντικού σκοπού, είναι η συνεργασία της Samsung με τον παγκόσμιο οργανισμό προστασίας των ωκεανών «Ocean Wise» και την εταιρεία ένδυσης «Patagonia». Το κοινό θέμα που τους απασχολούσε ήταν να βρεθεί μία οικολογική λύση στο θέμα της απόρριψης μικροοϊνών. Το φίλτρο Less Microfiber™ που δημιούργησαν, αποτελεί ένα εξωτερικό φίλτρο πλυντηρίου ρούχων που μπορεί να μειώσει έως και 98% των εκπομπών μικροπλαστικών από τους κύκλους πλύσης. Η Charlie Cox, διευθύντρια του τομέα Microplastic Solutions της Ocean Wise, στην ομιλία της στην IFA 2023 δήλωσε: «Μέσω της συνεργασίας μας με τη Samsung και την Patagonia, η Ocean Wise είναι περήφανη που έδειξε έναν τρόπο στη βιομηχανία ρούχων να αναλάβει τον ρόλο της στην προσπάθεια περιορισμού της απόρριψης μικροϊνών στον ωκεανό. Μέσω καινοτομιών όπως το φίλτρο Less Microfiber™, μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να μειώσουν το αποτύπωμα μικροϊνών στο σπίτι. Είναι μια απλή, καθημερινή λύση για την οποία θα μας ευχαριστούν οι ωκεανοί μας».

TL;DR: In a “All things are smart” Future, Samsung does it better…FOR YOU!

Με πληροφορίες από το επίσημο ΔΤ της Samsung Greece και φωτογραφίες από την Samsung Press Conference IFA 2023 (Samsung Electronics).

Αυτή το άρθρο δημοσιεύτηκε στις Τεχνολογία και επισημάνθηκε στις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *