Νέα χρονιά, νέος υπολογιστής, ένα δίλημμα: laptop ή desktop;

Νέα χρονιά, νέος υπολογιστής, ένα δίλημμα: laptop ή desktop;

Για τους tech experts δεν υπάρχει δίλημμα!

Επιτέλους φοιτητής; Έχεις νέο σπίτι ή νέα δουλειά; Μήπως χρειάζεσαι επειγόντως αναβάθμιση; Μήπως έχεις μπλέξει στην ψευδοδιαφωνία ανάμεσα σε laptop και desktop; H αλήθεια είναι ότι ουσιαστικό δίλημμα δεν υπάρχει! Ο μόνος λόγος να επιλέξεις laptop είναι η φορητότητα. Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι να δουλεύεις εν κινήσει η μόνη σου επιλογή είναι το laptop. Αν πάλι αυτό δε σε νοιάζει. Το desktop είναι μονόδρομος!

Ως ειδικοί και στην τεχνολογία, διαλέξαμε τους top 10 λόγους για να επιλέξεις desktop για να σε βγάλουμε από το δίλημμα μία και καλή!

1. Εργονομία

Ξεκινάμε από την εργονομία γιατί δυστυχώς ενώ την αποζητάμε, δεν την υπολογίζουμε στις αγορές μας.
Είτε για δουλειά, είτε για ενημέρωση είτε για διασκέδαση, οι ώρες που περνάμε μπροστά από μία οθόνη είναι πολλές. Για τον λόγο αυτό κοιτάμε συνήθως τις επιδόσεις και παραγκωνούμε την εργονομία. Τα laptop είναι σχεδιασμένα για να μπορείς να τα έχεις παντού! Αυτό σημαίνει ότι τόσο το πληκτρολόγιο όσο και η οθόνη είναι σταθερά. Όσο χρήσιμο και αν είναι αυτό για την καθημερινότητά σου τόσο μη εργονομικό είναι. Η πολύωρη εργασία σε laptop κουράζει, όχι μόνο τα μάτια, αλλά και τους καρπούς. Στα desktop από την άλλη μπορείς να επιλέξεις εσύ το ποντίκι και πληκτρολόγιο που σε βολεύει καθώς και την ιδανική κλίση της οθόνης ώστε να προστατευτείς από μυοσκελετικές κακώσεις.

2. Ισχύς

Ναι όλοι οι κατασκευαστές πλέον προσφέρουν και ισχυρά laptops ικανά για απαιτητικές εργασίες. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα desktop θα βγαίνουν πάντα νικητές σε αυτήν την κατηγορία. Οι περιορισμοί στο μέγεθος και στις θερμοκρασίες δεν ισχύουν στα desktop. Μπορείς πάντα να κάνεις τροποποιήσεις και αλλαγές ώστε να έχεις πάντα την απόλυτη επεξεργαστική ισχύ χωρίς συμβιβασμούς. Ειδικά αν είσαι gamer ή creative professional, η ισχύς που προσφέρει ένα desktop είναι αυτό που θες για να δουλέψεις σωστά.

3. Συνδεσιμότητα

Σε ένα desktop δεν υπάρχει περιορισμός μεγέθους και κατ’ επέκταση δεν υπάρχει περιορισμός σε θύρες. Όχι μόνο παρέχουν από κατασκευαστή αρκετές θύρες για όλα σου τα περιφερειακά αλλά είναι εύκολο να προσθέσεις και άλλες αν τις χρειάζεσαι.

4. Μεγάλες και Πολλαπλές Οθόνες

Πολλά laptop σου δίνουν την δυνατότητα να συνδέσεις επιπλέον οθόνες, αλλά αυτό σημαίνει ότι αυτόματα σταματάει να είναι φορητό! Σε ένα desktop μπορείς να εγκαταστήσεις όσες οθόνες χρειάζεσαι και σε ότι μέγεθος σε βολεύει για τις εργασίες σου. Συμπληρωματικά οι οθόνες σαν ανεξάρτητες από το desktop σου δεν αλλάζουν κάθε φορά που αναβαθμίζεις τον υπολογιστή σου.

5. Είναι πιο Οικονομικά

Ο περιορισμένος χώρος και βάρος ενός laptop τις περισσότερες φορές συνεπάγεται αυξημένο κόστος. Ειδικά αν ψάχνεις κάτι με κορυφαίες επιδόσεις θα δεις ότι ένα desktop μπορεί να κοστίζει ακόμα και τα μισά χρήματα από έναν φορητό. Αν λοιπόν το budget σου είναι περιορισμένο, αυτή η διαφορά θα σου επιτρέψει να έχεις ένα πολύ πιο ισχυρό μηχάνημα με τα ίδια χρήματα.

6. Επισκευάζονται Ευκολότερα

Αν κάτι συμβεί στο laptop σου, συνήθως σημαίνει είτε ότι η συσκευή αχρηστεύεται είτε ότι το κόστος επισκευής της θα είναι τεράστιο (βλ. τον λόγο 5). Τα desktop αντιθέτως είναι πολύ πιο εύκολο να επισκευαστούν. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι που θα επισκευάσεις μόνος σου, τα desktop δεν απαιτούν εξειδικευμένα ανταλλακτικά και τεχνικούς, έτσι ακόμα και αν δεν έχεις πολλές τεχνικές γνώσεις ώστε να μπορείς να κάνεις διάγνωση του προβλήματος και να αντικαταστήσεις το προβληματικό εξάρτημα, μπορείς να καταλάβεις ευκολότερα τι πάει λάθος και πως θα το διορθώσεις.

7. Είναι Εύκολο να τα Αναβαθμίσεις

Συμπληρώνοντας τα δύο προηγούμενα επιχειρήματα, τα desktop είναι και πιο οικονομικό και πιο εύκολο να τα αναβαθμίσεις και να βελτιώσεις τις επιδόσεις τους. Ειδικά η RAM και τα αποθηκευτικά μέσα αλλάζουν ή αυξάνονται στο λεπτό και πολύ πιο οικονομικά. Η αναβαθμισιμότητα, λοιπόν, σου δίνει την δυνατότητα να αρχίσεις με ένα πιο οικονομικό μηχάνημα και στη συνέχεια να το διαμορφώσεις κατάλληλα ανάλογα με τις επιδόσεις που χρειάζεσαι για τη δουλειά ή το αγαπημένο σου game.

8. Μπορούν να είναι συνέχεια ON

Σε αντίθεση με τα laptop που βασίζονται στην μπαταρία τους και είναι προγραμματισμένα για εξοικονόμηση ενέργειας, ένα desktop μπορεί να δουλεύει συνέχεια χωρίς προβλήματα. Ούτε φθορά στην οθόνη, ούτε προβληματικές θερμοκρασίες, ούτε καμένη μπαταρία. Όποια ανάγκη και αν έχεις για συνεχή λειτουργία ένα desktop είναι αυτό που χρειάζεσαι.

9. Λιγότερος Θόρυβος και Θερμοκρασίες

Ακόμα και αν δεν επιλέξεις ένα υδρόψυκτο σύστημα που είναι πραγματικά αθόρυβο, ένα desktop μπορεί να δουλεύει συνεχόμενα σε έναν χώρο χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις πιο άνετα και ξεκούραστα, ειδικά αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου για games και διασκέδαση.

10. Μπορείς να «Χτίσεις» το Δικό σου

Σε ένα desktop μπορείς να διαλέξεις ακριβώς τα χαρακτηριστικά που θες. Μπορείς να διαλέξεις μητρική, επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και να φτιάξεις ένα σύστημα όπως το θες και με ότι επιδόσεις χρειάζεσαι. Πέρα από τα εσωτερικά εξαρτήματα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις το κουτί που σου αρέσει να προσθέσεις led φωτισμό ή να το παραμετροποιήσεις όπως θες κάνοντας το μοναδικό!

Οι ειδικοί χτίσανε για σένα 3 μοναδικά desktop φορτωμένα με πολλά δώρα για να διαλέξεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *