Οι Ειδικοί μαγειρεύουν Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε μουστάρδα, μυρωδικά και μαύρη ζάχαρη!

Τελικά όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν στη ζωή μας πάντα, μα πάντα, γίνονται για καλό, είναι νόμος αυτό. Με την μετακόμιση της οικογένειάς μου γνώρισα έναν καινούριο τόπο που πίστευα πως δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα περισσότερο από εκεί που ήμουν. Πόσο λάθος έκανα… Είχα προδιαγράψει την καινούρια μου κατάσταση και έπεσα παντελώς έξω. Πραγματικά πόσο χαρούμενη είμαι γι’ αυτό! Ήρθα λοιπόν στις επονομαζόμενες περιοχές «κάτω από το αυλάκι»! Πόσο παρεξηγημένη είναι η Πελοπόννησος από πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μερικοί ντόπιοι γκρινιάζουν για το πώς είναι τα πράγματα σε τούτον εδώ τον τόπο. Ήρθα ξένη ανάμεσα σε ξένους. Και όμως, από την πρώτη στιγμή της μετακόμισης συνάντησα στο διάβα μου ανθρώπους φιλικούς, ευγενικούς και πολύ εξυπηρετικούς. Τι να σας πρωτοδιηγηθώ! Έμεινα κυριολεκτικά άφωνη που με τέτοια θέρμη υποδέχονται το «νέο αίμα» στην πόλη τους! Θα ξεκινήσω από την ζεστασιά της μανάβισσας στη γειτονιά μου, θα συνεχίσω με την ανθρωπιά που με αντιμετώπισε η φαρμακοποιός μου και θα τελειώσω με τον έναν και μοναδικό χασάπη μου! Όπως θα παρατηρήσατε γράφω «μου» γιατί πολύ απλά έγιναν σε μηδενικό χρόνο δικοί μου άνθρωποι χωρίς να γνωριζόμαστε. Πόσο μαγευτικό είναι να ανακαλύπτεις νέα μέρη με καινούριους ανθρώπους. Μέσα από την διαφορετικότητά μας συντίθεται ένα μοναδικό μωσαϊκό ανθρώπινων χαρακτήρων παρέα με τις παραξενιές, τις ιδιοτροπίες του καθενός, που πλέκονται όμως τόσο όμορφα για να δημιουργήσουν νέους και ουσιαστικούς δεσμούς. «Άγια χώματα» ονομάζουν τα μέρη τους οι ντόπιοι και έρχομαι να σας το επιβεβαιώσω! Τα υπέροχα ζαρζαβατικά που βγαίνουν εδώ είναι ζωντανότατα, καθώς επίσης και τα νόστιμα ντόπια κρέατα κερδίζουν τον κάθε περίεργο σε γούστα άνθρωπο. Ο χασάπης μου εδώ έχει από τα πιο γευστικά και νόστιμα κρέατα που έχω δοκιμάσει και μαγειρέψει έως τώρα. Οι δε χοιρινές του μπριζόλες είναι απλά απερίγραπτες! Με ερέθισμα τις συγκεκριμένες μπριζόλες σας προτείνω μία εναλλακτική συνταγή από ότι έχετε συνηθίσει. Όταν τις πρωτοέφτιαξα αμέσως τις αγάπησα. Το συγκεκριμένο μαρινάρισμα είναι πολύ μυρωδάτο χωρίς να καλύπτει τη γεύση του πραγματικά φρέσκου και νόστιμου κρέατος. Εκεί κρύβεται το μυστικό και η επιτυχία μίας μαρινάδας. Μαγειρέψτε τες και θα διαπιστώσετε πως το συγκεκριμένο πιάτο θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του εβδομαδιαίου προγράμματός σας. Δεχθείτε τις καινούριες γευστικές προτάσεις χωρίς καχυποψία και αφεθείτε στις νέες περιπέτειες που θα σας χτυπήσουν την πόρτα ανά πάσα στιγμή!

 

Υλικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες

 

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μυρωδικά (αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε την απλή)
  • ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • Πιπέρι τριμμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Επί το έργον:

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και εκεί ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας και εκεί προσθέτουμε τις μπριζόλες μας. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Μετά το πέρας των ωρών, βγάζουμε από το ψυγείο τις μπριζόλες μας και χωρίς να τις σκουπίσουμε από τη μαρινάδα μας τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ με αέρα του φούρνου μας στους 230 βαθμούς για 10 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να τις δούμε να καραμελώνουν. Εναλλακτικοί τρόποι ψησίματος είναι φυσικά ο πατροπαράδοτος τρόπος της ψησταριάς ή ακόμα και το ψήσιμο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο.

Σερβίρουμε με έναν γευστικό πουρέ πατάτας ή ότι άλλη γαρνιτούρα επιθυμούμε ανάλογα με την όρεξή μας!

 

Συμβουλή: Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από το ψυγείο μισή ώρα πριν τις ψήσιμουμε γιατί με αυτόν τον τρόπο ψήνονται σωστά στο εσωτερικό τους.

 

Καλά μαγειρέματα!

από την Ελένη Καπνιά

Διαβάστε ακόμα:

Οι Ειδικοί μαγειρεύουν αυθεντική κις λορέν

Οι Ειδικοί μαγειρεύουν γαλλική κρεμμυδόσουπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *