Οι ειδικοί μαγειρεύουν καραμελωμένα αρνίσια παϊδάκια!

 Υλικά:
·         1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια

·         ½ φλιτζ. Σόγια σως

·         ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

·         2 κ.σ. Worcestershire σως

·         2 κ.σ. μέλι

·         2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

·         2 κ.σ. κέτσαπ

·         1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

·         1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

·         3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

·         Λίγο αλάτι

·         Πιπέρι

·         2 κλωνάρια θυμάρι

Επί το έργον:

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και μέσα τοποθετούμε όλα μας τα υλικά εκτός από τα παϊδάκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μας βγει μία ενιαία σάλτσα για τη μαρινάδα μας. Έπειτα βάζουμε μέσα τα παϊδάκια μας, τα κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ και τα αφήνουμε εκεί τουλάχιστον 2 ώρες. Υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος: ο πρώτος είναι να ανάψουμε τα καρβουνάκια μας στην ψησταριά και ο δεύτερος είναι στον φούρνο μας. Αν το σαββατοκύριακο έχουμε παρέα εννοείται πως τα ψήνουμε στην ψησταριά, αν όμως θέλουμε κάτι πιο γρήγορο τότε παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, στρώνουμε μία λαδόκολλα και εκεί αραδιάζουμε τα παϊδάκια μας μαζί με τη μαρινάδα. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ με αέρα στους 230 βαθμούς. Τα αφαιρούμε όταν δούμε πως καραμέλωσαν.  Είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε παρέα με τραγανές πατατούλες!

Συμβουλή: Ποτέ μην βάζετε το κρέας για ψήσιμο αμέσως αφότου το βγάλετε από το ψυγείο, διότι θα ψηθεί υπερβολικά εξωτερικά αλλά από μέσα θα παραμείνει ωμό. Το αφήνουμε να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλά μαγειρέματα!

Διαβάστε ακόμα: 

Οι ειδικοί μαγειρεύουν μικρά αέρινα σοκολατένια κεκάκια (muffin)!

 

 

Οι ειδικοί μαγειρεύουν δροσερή σαλάτα με καπλνιστό σολωμό και πορτοκάλι!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *