Πώς να επιλέξετε gaming ποντίκι;

Πώς να επιλέξετε gaming ποντίκι;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε το τέλειο ποντίκι gaming, καθώς κανένα ποντίκι δεν ταιριάζει σε κάθε παίκτη. Υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές εξοπλισμού τυχερών παιχνιδιών και ακόμη περισσότερα ποντίκια σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε, οπότε ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει στο δρόμο σας να βρείτε το τέλειο ποντίκι για τις ανάγκες σας.

Πώς κρατάς καλύτερα το ποντίκι;

Πρώτα απ ‘όλα, είναι πολύ σημαντικό το ποντίκι να εφαρμόζει καλά στο χέρι. Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος του χεριού σας καθορίζει πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ποντίκι. Επιπλέον, το να πιάσετε το ποντίκι είναι ζωτικής σημασίας:

Η λαβή στην παλάμη είναι ίσως η πιο άνετη λαβή, όπου ολόκληρο το χέρι σας στηρίζεται στο ποντίκι, συμπεριλαμβανομένων των δακτύλων. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές κράτημα μεταξύ των τακτικών χρηστών υπολογιστών, αλλά είναι λιγότερο ακριβές στη χρήση σε σύγκριση με άλλες επιλογές. Ανάλογα με το μέγεθος του χεριού κάποιου, ένα μεγάλο, γεμάτο σώμα ποντίκι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για κάποιον που χρησιμοποιεί λαβές παλάμης.

Οι λαβές με νύχια παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια με μικρές κινήσεις και κλικ λόγω της κυρτής θέσης των δακτύλων, καθώς μόνο οι άκρες των δακτύλων αγγίζουν το ποντίκι. Το πίσω μέρος του ποντικιού εξακολουθεί να στηρίζει την παλάμη κάποιου. Εάν έχετε μέσο μέγεθος χεριού και χρησιμοποιείτε λαβές με νύχια, θα προτιμάτε συχνά ένα μεσαίου μεγέθους ποντίκι με απλό στενό σχήμα.

Η λαβή στα δάχτυλα σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε μόνο τα δάχτυλά σας για να πιάσετε το ποντίκι. Οι παίκτες που χρησιμοποιούν τη λαβή με το δάχτυλο προτιμούν συνήθως μικρά και ελαφριά ποντίκια που είναι πιο εύκολο να ελέγχονται με λιγότερη δύναμη. Η λαβή στο άκρο των δακτύλων παρέχει τον μέγιστο βαθμό ελέγχου κατά τη διάρκεια μικροκινήσεων, αλλά μπορεί να είναι πολύ κουραστική για χρήση, αν δεν την έχει συνηθίσει.

Σχήμα και βάρος

Ορισμένα ποντίκια παιχνιδιών έχουν επίσης υποστήριξη αντίχειρα και επιπλέον πλάτος, έτσι ώστε τα δάχτυλα κάποιου να παραμένουν στο ποντίκι αντί να χτυπούν το ποντίκι. Αυτό είναι κυρίως θέμα προτίμησης, καθώς σε πολλούς παίκτες αρέσει να έχουν τον επιπλέον έλεγχο και το τιμόνι στα πλάγια των δακτύλων τους αντί να βασίζονται αποκλειστικά στις κινήσεις του καρπού για τέλεια ακρίβεια – ειδικά εάν η τριβή μεταξύ του ποντικιού και των ποδιών του ποντικιού είναι πολύ χαμηλή .

Αφού αποφασίσετε για το σχήμα, δώστε προσοχή στο βάρος: Μερικά ποντίκια έχουν ξεχωριστά βάρη, ώστε να έχετε περισσότερη ελευθερία όταν δοκιμάζετε τις διαφορές βάρους και ποια προτιμάτε. Οι παίκτες FPS συνήθως προτιμούν τα ποντίκια τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο δυνατές κινήσεις, ειδικά εάν η ευαισθησία του ποντικιού στο παιχνίδι είναι υψηλή.

Αναζητήστε έναν οπτικό αισθητήρα για μέγιστη ομοιομορφία

Οπτικό ή λέιζερ; Όταν πρόκειται για παιχνίδια, οι οπτικοί αισθητήρες κερδίζουν αρκεί να χρησιμοποιείτε μια μη ανακλαστική επιφάνεια, όπως οποιοδήποτε κανονικό mouse pad. Ακολουθούν τις κινήσεις πιο ομοιόμορφα και είναι γενικά πιο αξιόπιστα. Είναι επίσης πιο προσιτά και τα καλύτερα ποντίκια gaming σήμερα έχουν συνήθως οπτικούς αισθητήρες.

Ποντίκι παιχνιδιού με ή χωρίς καλώδιο;

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να επιλέξετε τη μέθοδο σύνδεσης παρά να επιλέξετε τον τύπο του αισθητήρα. Η ασύρματη τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και μπορείτε να εντοπίσετε ασύρματα ποντίκια παιχνιδιών ακόμη και στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στο επαγγελματικό gaming, όπου κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου μετράει. Όσον αφορά τον χαμηλότερο δυνατό χρόνο καθυστέρησης, τα καλύτερα ασύρματα ποντίκια, με σύνδεση dongle 2,4 GHz, έχουν καταφέρει να καλύψουν τη διαφορά με τα ενσύρματα αντίστοιχά τους.

Ένα ασύρματο ποντίκι gaming δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς και προβλήματα για τους παίκτες όπως μπορεί να έχει κάποιος με καλώδιο, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται ευρείες κινήσεις του ποντικιού σε ένα μεγάλο ποντίκι: Το καλώδιο μπορεί να παρεμποδίσει την κίνηση και να αλλάξει την αντίσταση ή ακόμα και πιάστηκε στη γωνία του ποντικιού.

Ωστόσο, τα ασύρματα ποντίκια είναι γενικά πιο ακριβά και πρέπει να φορτίζονται τακτικά. Πρέπει επίσης να προσέχετε καλά το μικρό dongle USB, καθώς δεν θα μπορείτε πλέον να συνδέσετε το ποντίκι στον υπολογιστή σας εάν χάσετε το dongle.

Έχει σημασία το DPI;

Το DPI ποντικιού (κουκκίδες ανά ίντσα) ή ακριβέστερα το CPI (μετρήσεις ανά ίντσα) λέει κάτι για το πόσο ευαίσθητος είναι ο αισθητήρας του ποντικιού. Είναι μια λεπτομέρεια που διαφημίζεται συνήθως, αλλά γενικά ο αριθμός δεν έχει μεγάλη σημασία, καθώς είναι σχεδόν απλώς μια εναλλακτική για να αλλάξετε την ευαισθησία του ποντικιού σας στο παιχνίδι. Ακόμη και οι πιο επαγγελματίες παίκτες Counter-Strike: Global Offensive εξακολουθούν να χρησιμοποιούν 400 ή 800 CPI (τυποποιημένες μέγιστες ρυθμίσεις από την πρώτη γενιά αισθητήρων ποντικιού παιχνιδιών πριν από 20 χρόνια), καθώς είναι απλά συνηθισμένοι σε αυτές τις ρυθμίσεις και δεν βλέπουν λόγο να τις αλλάξουν.

Γίνε κι εσύ μέλος της παρέας μας

Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα και τις προσφορές της Expert;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και βγες κερδισμένος!
  • Η Expert συλλέγει και επεξεργάζεται τα ανωτέρω στοιχεία αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται ανωτέρω για τους οποίους έχετε συναινέσει. Η επεξεργασία η οποία γίνεται είναι η απολύτως αναγκαία και γίνεται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κατά περίπτωση υπαλλήλους της εταιρείας. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της επεξεργασίες και άλλα πρόσωπα τα οποία όμως δεσμεύονται να προβαίνουν μόνο στην επεξεργασία η οποία εκάστοτε τους ζητείται σύμφωνα με το παρόν και τον νόμο. Τα δεδομένα σας μπορεί να στέλνονται σε άλλες χώρες εντός ή εκτός της ΕΕ για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους έχετε συναινέσει. Οι εκτελούντες επεξεργασία εντός της ΕΕ δεσμεύονται από τον Κανονισμό 2016/679/ΕΚ (Κανονισμός) και την σύμβασή τους μαζί μας από τα οποία εξασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων και η επεξεργασία τους σύμφωνα με την συναίνεση που δίνετε. Εκτός ΕΕ η εταιρεία μας ακολουθεί τις διατάξεις του Κανονισμού που αφορούν αποστολή δεδομένων εκτός ΕΕ ώαι να εξασφαλίζεται ότι η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με τον νόμο και την συναίνεση σας. Η εταιρεία έχει λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή και η πρόσβαση σε αυτά περιορισμένη σύμφωνα με τον νόμο. Τα δεδομένα σας θα τηρούμε για χρονικό διάστημα 10 ετών εκτός και αν ο νόμος διαφορετικά προβλέπει. Έχετε την δυνατότητα να επικοινωνείτε όποτε επιθυμείτε με την εταιρεία ώστε να ενημερωνόσαστε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, να ζητάτε την τροποποίηση τους, ή την διακοπή της χρήσης τους ή την διαγραφή τους συνολικά ή μερικά ή την φορητότητα αυτών όπως ο νόμος ορίζει. Παρακαλούμε για την επικοινωνία σας να απευθύνεστε στο τηλ. 215.215.9550, ή το e-mail [email protected] ή στα καταστήματα μας. Έχετε το δικαίωμα σε περίπτωση κατά την οποία θεωρείτε ότι η επεξεργασία που γίνεται δεν είναι σύμφωνη με τα ανωτέρω να αναζητείτε την προστασία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Κατηγορίεσ που σε ενδιαφερουν

Αν δεν βρήκες αυτό που έψαχνες, μην ξεχάσεις να ελέγξεις τις παρακάτω κατηγορίες 

Διάβασε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *